(FOTO, VIDEO) Tottenham pobijedio Aston Villu, Kalinić nije igrao

epa07766544 Tottenham Hotspur's Harry Kane (L) and Aston Villa's Jack Grealish (R) in action during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Aston Villa at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Britain, 10 August 2019. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

Nogometaši Aston Ville, koji su se vratili u Premier ligu nakon tri godine, u subotu su gostima kod Tottenhama izgubili sa 1-3, iako su poveli u 9. minuti golom Johna McGinna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u drugom poluvremenu Spursi su preokrenuli rezultat. U 73. minuti na 1-1 je poravnao veznjak Tanguy NDombèlé, najskuplje pojačanje u povijesti kluba, koji je ovog ljeta stigao iz Lyona za 65 milijuna eura. Pobjedu domaćinima donio je Harry Kane pogocima u 86. i 90. minuti.

Hrvatski vratar Lovre Kalinić, koji je u zimskom prijelaznom roku prošle sezone stigao u Aston Villu, nije bio u sastavu Ville. Za Aston Villu je branio ovoljetno pojačanje Tom Heaton, dok je pričuvni golman bio Jed Steer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burnley i Brighton upisali su u subotu uvjerljive pobjede, dok je novak u ligi Sheffield United u gostima kod Bournemoutha odigrao 1-1. Ashley Barnes bio je dvostruki strijelac, u 63. i 70. minuti, za domaću pobjedu Burnleyja protiv Southamptona 3-0. I Brighton je slavio sa 3-0, u gostima kod Watforda, golovima Abdoulaye Doucouréa (28-ag), Florina Andonea (65) i Neala Maupayja (77).

Susret između Bournemoutha i novaka u ligi Sheffield Uniteda završio je 1-1, a remizirali su i Crystal Palace i Everton (0-0), s time da su gosti od 76. minute imali igrača manje nakon isključenja veznjaka Morgana Schneiderlina.

Nogometaši Manchester Citya otvorili su novo prvenstvo uvjerljivom pobjedom u Londonu nad West Hamom od čak 5-0, te su tako odgovorili na jučerašnju pobjedu najvećeg konkurenta Liverpoola nad Norwichom (4-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu u Londonu obilježio je Raheem Sterling, koji je zabio hat-trick (51, 75, 90+1) u pobjedi engleskog prvaka, a u strijelce su se upisali i Gabriel Jesus (21) i Sergio Aguero (86pen). Bila je to osma uzastopna prvenstvena pobjeda Citya nad West Hamom, uz gol-razliku 28-4 .

Susret su obilježile čak četiri provjere VAR tehnologijom, koja se od ove sezone po prvi puta koristi u elitnom engleskom društvu.

U nedjelju je derbi prvog kola Manchester United – Chelsea. Također, sastaju se još i Leicester – Wolverhampton, te Newcastle – Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
West Ham 0
Manchester City 5 Gabriel Jesus (25), Sterling (51, 75, 90+1), Agüero (86-PEN)
– – –
Watford 0
Brighton 3 Doucoure (28-ag), Andone (65), Maupay (77)
– – –
Crystal Palace 0
Everton 0
– – –
Burnley 3 Barnes (63, 70), Johann Gudmundsson (75)
Southampton 0
– – –
Bournemouth 1 Mepham (62)
Sheffield United 1 Sharp (88)
– – –
Tottenham 3 NDombèlé (73), Harry Kane (86, 90)
Aston Villa 1 John McGinn (9)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.