(FOTO, VIDEO) Zadar zna kako se slave pobjede: Još jedan dokaz da nam ne treba regionalna liga

Foto: fah

Kako smo već pisali košarkaši Zadra nakon preokreta pobijedili su u finalu Kupa Krešimira Ćosića Cibonu te su nakon 13 godina vratili trofej u Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Nakon pobjede još jednom se potvrdilo koliko zapravo Zadar voli, poznaje košarku i još jednom se potvrdilo koliko je regionalna ABA liga nepotrebna. Naime, hrvatska košarka ima svoju draž, svoju neizvjesnost, svoju kvalitetu, a igranjem regionalne lige hrvatsko prvenstvo izgubilo je na svom značaju. Kup je pokazao put, kako bi sve to izgledalo da se hrvatski klubovi međusobno natječu za trofeje i koliko bi to prostora otvorilo razvoju košarke u našoj zemlji, umjesto ”potucanja” diljem ”regije” i životarenja u ABA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Danijel Jusup je nakon velike pobjede protiv Cibone u fantastičnoj atmosferi krcate dvorane Krešimira Ćosića rekao:

”Čestitam igračima, stručnom stožeru i publici. Bez njih ne bismo osvojili trofej…’‘ I doista, navijači su nosili Zadar prema pobjedi.

”Psihološki smo bili spremni za utakmicu bez obzira na to što nam je nad glavom uvijek visjelo da gubimo važne utakmice. To se razbija krvavim radom jer kad čovjek teško radi, pun je samopouzdanja”, dodao je trener Zadra, koji je u finalu Kupa pobijedio Cibonu 89-76 te je tako osvojio prvi Kup otkako se davne 2008. preselio iz legendarnih Jazina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavilo se već u dvorani, u kojoj se našlo 9000 ljudi, Tornado je napravio sjajnu atmosferu te su zapalili baklje nakon utakmice, da bi se sve preselilo na Poluotok. Momčad je vrijedan trofej, koji nosi ime legendarnog Kreše Ćosića, inače bivšeg igrača Zadra i Cibone,  proslavila s navijačima pokazavši ga na balkonu ureda gradonačelnika na Narodnom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.