(FOTO, VIDEO) Zadnjeg dana Oktoberfest posjetio hrvatski stručnjak i trener Bayerna Niko Kovač u društvu svog šefa

Foto: fah

U Münchenu završava ovogodišnji Oktoberfest, najveće narodno slavlje, a posjetio ga je i trener Bayerna, hrvatski stručnjak, Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine tradicionalna jednolitarska krigla piva stajala je više od 11 eura što se objašnjava novim, skupljim, konceptom sigurnosti na slavlju. Kompletno područje Oktoberfesta je od prošle godine ograđeno a posjetitelji na smiju unositi veće torbe.

Na prvom Oktoberfestu 1810. pivo je stajalo “tri krajcara i dva feninga” pri čemu je prvi Oktoberfest zapravo bio svadbeno slavlje tadašnjeg prijestolonasljednika Ludwiga, kasnijeg kralja Ludwiga I.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj zabavni karakter Oktoberfest je zadržao do dana današnjeg s tom razlikom što danas za zabavu skrbe mnoge tehnički zahtjevne zabavne atrakcije a ne kao što je to prvobitno bio slučaj, konjičke utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.