(FOTO) Francuski izbornik Yannick Noah: Hrvatska je bolja momčad, a od Čilića se moglo puno naučiti

Foto: fah

Francuski izbornik Yannick Noah je na završnoj konferenciji za medije izjavio da je Hrvatska bila bolja momčad i zasluženo došla do pobjede te još jednom istaknuo kako se od Marina Čilića u ovom meču moglo puno naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“Pobjeda Hrvatske je potpuno zaslužena. Izgubili smo od bolje momčadi. Imali smo nekoliko svojih trenutaka, ali bilo ih je premalo. Najbolje smo odigrali u paru, ali i tamo smo ostali bez poena u ključnim trenucima”, zaključio je Noah koji je u utorak odlučio da neće čekati oporavak Gaela Monfilsa.

Foto: fah
Foto: fah

Najbolji francuski tenisač u tom trenutku nije bio spreman trenirati punim intenzitetom, žalio se na bol u koljenu i Noah je odlučio u momčad postaviti Gasqueta.

“Nisam imao izbora. Bila je to najlakša situacija, nije bilo dvojbi. Imao sam četvoricu igrača na raspolaganju”, rekao je Noah dodavši da nema za čim žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“To se u Davis Cupu događa. Mi smo u prvom kolu pobijedili Kanadu, za koju nije igrao prvi igrač (Miloš Raonić), jer mu se nije dalo igrati na vrućini. U četvrtfinalu smo pobijedili Češku koja je također bila bez prvog igrača (Tomaš Berdych). Sad smo mi bili u takvoj situaciji”, rekao je Noah pa nastavio:

Foto: fah
Foto: fah

“Sad smo pali, ali moramo se ponovno dići. Marin Čilić nam moće poslužiti kao primjer, od njega možemo puno naučiti. Ne samo što je bio na raspolaganju svojoj momčadi sva tri dana, već je igrao tenis na vrlo visokoj razini. To nam treba biti pouka za budućnost”, istaknuo je Noah te zahvalio hrvatskim domaćinima i zadarskoj publici na ukazanom gostoprimstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.