Francuski olimpijski i sportski odbor pokreće vlastiti sportski TV kanal

Foto: fah

Francuski nacionalni olimpijski i sportski odbor (CNOSF) na svojoj je glavnoj skupštini u Parizu odlučio pokrenuti vlastiti televizijski kanal. Dužnosnici CNOSF-a tvrde da će kanal Sport u Francuskoj (Sport in France), dostupan na platformama Orange, Bouygues Telecom i Free, omogućiti bolju promociju sportova koji trenutačno ne uživaju značajniju medijsku zastupljenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emitirat će različite programske sadržaje, uključujući izravne prijenose sportskih natjecanja, top-događaje, debatne emisije i intervjue, a sve to potencijalnoj publici od oko 19 milijuna ljudi u Francuskoj.

Dužnosnici CNOSF-a izjavili su da će se svake godine proizvesti i emitirati više od 500 sati vlastitog programskog sadržaja, a kanal „Sport u Francuskoj“ bit će na raspolaganju 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Ugledni francuski i europski sportski dnevnik L’Equipe izvijestio je da su predstavnici CNOSF-a razgovarali o mogućoj suradnji s Olimpijskim kanalom (Olympic Channel).
Agencija Media365 bit će izvršni producent programa na kanalu „Sport u Francuskoj“, koji ima proračun od oko tri milijuna eura godišnje, a financiraju ga CNOSF, tvrtka i oglašivači.

“Od 32 ljetne olimpijske discipline sigurno je 20 onih koje se ne prezentiraju onako kako bi to trebalo biti. Pokušat ćemo im donijeti puno više medijske pozornosti i pokrivenosti”, izjavio je predsjednik CNOSF-a Denis Masseglia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim odluke o sportskom kanalu, glavna skupština CNOSF-a prihvatila je i izvješće o napredovanju aktivnosti Organizacijskog odbora Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. u Parizu. Na istom skupštinskom zasjedanju nova članica CNOSF-a postala je Francuska flying disc federacija, što je točno šest mjeseci kasnije u odnosu na primitak našeg istovrsnog sportskog saveza u članstvo HOO-a.

Kad je u pitanju pokretanje samostalnog sportskog kanala u Francuskoj, to je pak osam godina nakon Sportske televizije, utemeljene od strane HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.