Francuzi zasluženo ispali od Švicarske, a sad bi da UEFA poništi utakmicu i odredi igranje nove

epa09309255 Kylian Mbappe (L) of France performs a free kick during the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between France and Switzerland in Bucharest, Romania, 28 June 2021. EPA/Robert Ghement / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Da je u nogometu sve moguće, da se raspiruju i ponekad najniže strasti, na to smo navikli i s time se treba pomiriti. Međutim, očito se najteže pomiriti s porazom, posebno ako ste svjetski prvaci, koji ste na Euro stigli samo s jednim ciljem, željom da ga osvojite i sve biste drugo smatrali neuspjehom. Upravo se to dogodilo Francuzima, koji su posve zasluženo ispali od Švicarske, a mogli su ispasti bez drame i jedanaesteraca da su Švicarci realizirali opravdano dosuđeni kazneni udarac. Na kraju je poslije reguarnog dijela i produžetaka bilo 3:3, a u raspucavanju jedanaesteraca Švicarci su bili bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi, posebno njihovi navijači, se s time teško mire. U čemu je problem? Naime, tijekom izvođenja jedanaesteraca u prve četiri serije i jedna i druga reprezentacija realizirale su udarac s bijele točke. Švicarci su bili precizni i u petom pokušaju, dok je Yann Sommer nedugo nakon toga obranio udarac Kyliana Mbappea i tako režirao jedno od najvećih iznenađenja, ali i preokreta na ovogodišnjem EURU.

A upravo ta obrana švicarskog vratara nešto je za što se ovih dana hvataju francuski navijači od kojih je jedan pokrenuo peticiju kojom se od UEFA-e traži da poništi rezultat i naredi ponavljanje utakmice. Razlog? Prema mišljenju navijača svjetskih prvaka, Sommer je prilikom Mbappeovog udarca prerano izašao s gol-linije i time prekršio nogometna pravila, pišu Sportske novosti.

Naravno da od toga neće biti ništa, koliko god online ljutitih Francuza bilo. Utakmica je gotova, mogao je u tom trenutku reagirati i VAR, no nije i sve su ovo zapravo jeftine priče za vruće ljetne dane. Peticiju je, inače, navodno potpisalo preko 250 000 navijača francuske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.