Futsal Liga prvaka – Nacional u skupini s francuskim prvakom

Foto: fah

Hrvatski futsal prvak Nacional će od 10. do 15. listopada biti domaćin jednog od osam turnira glavnog dijela UEFA Futsal Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional će u Zagrebu ugostiti francuskog prvaka Garges Djibson, te pobjednike skupina B i C preliminarne runde kvalifikacija.

U skupini B igrat će Liburn (Kos), KMF Titograd (CG), Vytis (Lit), te Differdange 03 (Luk), a u skupini C Shkupi 1927 (Mak), Luxol St Andrews (Mal), Diamant Linz (Aut) i Maccabi Tel-Aviv (Izr).

Glavna runda futsal Lige prvaka, u kojoj se nalazi i Nacional, je podijeljena na dva “puta”, A i B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvome se nalaze branitelji naslova Inter Movistar i idućih 11 najbolje rangiranih klubova, te timovi rangirani od 16. do 19. mjesta. Tri najbolja kluba iz svake skupine ući će u Elitnu rundu.

Što se tiče “Puta B” u njemu se nalaze klubovi rangirani od 12. do 15. te od 20. do 23. mjesta. Njima će se pridružiti i pobjednici preliminarnih rundi. Samo pobjednici svake skupine odlaze u sljedeću fazu. Ovdje nastupa i Nacional Zagreb koji je ujedno i domaćin te se nalazi na 15. mjestu po službenoj ljestvici.

U Elitnoj rundi nastupit će 16 klubova koji će biti podijeljenji u četiri skupine po četiri kluba, a ždrijeb je 19. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLAVNA RUNDA

“PUT A”
Skupina 1: Kairat Almati (Kaz), Dinamo (Rus), Pescara (Ita), Stalitsa Minsk (Blr)
Skupina 2: Inter (Špa), Dina Moskva (Rus), Braga (Por), Maribor (Slo)
Skupina 3: Sporting (Por), Ekonomac Kragujevac (Srb), Nikars Riga (Lit), Kherson (Ukr)
Skupina 4: Barcelona (Špa), Chrudim (Češ), Gyor (Mađ), Luparense (Ita)

“PUT B”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina 5: NACIONAL ZAGREB (HRV), Garges Djibson (Fra), pobjednici skupina B i C preliminarne runde kvalifikacija
Skupina 6: Slovan Bratislava (Slk), Georgians (Gru), pobjednici skupina G i H preliminarne runde kvalifikacija
Skupina 7: Halle-Gooik (Bel), Sievi FS (Fin), pobjednici skupina A i D preliminarne runde kvalifikacija
Skupina 8: Araz Naxcivan (Aze), Deva (Rum), pobjednici skupina E i F preliminarne runde kvalifikacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.