Gatlin brži za 13 stotinki od Bolta u Pekingu!

epa04892690 Justin Gatlin of the US before his start of the men's 100m heats at the Beijing 2015 IAAF World Championships at the National Stadium, also known as Bird's Nest, in Beijing, China, 22 August 2015. EPA/FRANCK ROBICHON

Američki sprinter Justin Gatlin ostvario je najbolji rezultat (9.83 sekundi) kvalifikacija na 100 m prvog dana natjecanja na 15. svjetskom prvenstvu u atletici koje je danas započelo u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gatlin je uvjerljivo pobijedio u svojoj, šestoj kvalifikacijskoj skupini te za 13 stotinki nadmašio vrijeme svjetskog rekordera, Jamajčanina Usaina Bolta (9.96) koji je bio najbrži u sedmoj skupini. Osmorica atletičara su u kvalifikacijama trčali brže od 10 sekundi, ali oni najbolji su trčali štedeći energiju za nedjelju, kada su na rasporedu polufinalne utrke i obračun za odličja. U subotu je bilo važno samo naći se među tri najbrža u svakoj skupini koji su izravno izborili mjesto u polufinalu.

Iznenađenje je što se među polufinalistima nisu našli svjetski prvak iz Pariza 2003. 39-godišnji Kim Collins (10.16) sa St. Kittsa i Nevisa te Britanac James Dasaolu (10.13) koji je na prošlom SP-u u Moskvi bio osmi. Za mjesto u polufinalu trebalo je trčati 10.12, a to su vrijeme imali Britanac Kilty i Levi Cadogan s Barbadosa, koji su se po rezultatu našli među 21 sprinterom koji će se i u nedjelju pojaviti na startu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.