Gazzetta dello Sport: Ante Rebić kao vođa povratka Milana na vrh

Foto: Snimka zaslona

Prošlog ljeta hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, stigao je ne baš s previše pompe iz Eintrachta u Milan. Naime, Rebić je po dolasku na San Siro uglavnom neopravdano životario na klupi, nije previše igrao, a onda je napokon dobio priliku i iskoristio je. Preporod Ante Rebića poklopio se s dolaskom Zlatana Ibrahimovića u Milan. Ibrahimović je već na izlasnim vratima, a Rebić? On je zapravo, ako je vjerovati talijanskim medijima, budućnost višestrukog prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je vjerojatno da je Rebić proigrao zbog dolaska Ibrahimovića, prije svega preporod hrvatskog reprezentativca došao je s prilikom koju je dobio. Ante je postigao sedam pogodaka u 11 utakmica prije nego li je pandemija koronavirusa privremeno prekinula sezonu.

U ovoj prisilnoj pauzi, u trenucima kada pandenija polako jenjava, Milan traži novog lidera, a ugledna talijanska Gazzetta dello Sport pronašla je rješenje. Gazzetta smatra da bi Rebić, kome su posvetili naslovnicu, trebao biti novi lider Milana te bi mogao preuzeti neke osobine Zlatana Ibrahimovića, naravno, ne one negativne osobe kao što su bahatost i samodopadnost.

”Milanov faktor R”, navodi se na naslovnici Gazzette dello Sport uz fotografije Ante Rebića i Alessija Romagnolija. Gazzetta smatra da su njih dvojica budućnost kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat iskoristio prisilnu pauzu…

”Rebić je iskoristio prisilnu pauzu da se vrati u svoj Split, odakle radi po posebnom programu. Uprava kluba planira ga zadržati i nakon isteka dvogodišnje pauze i otkupiti ugovor od Eintrachta. Što se tiče Rebića, u klubu vlada plebiscit – svi se slažu da Hrvat mora ostati. Sa šest golova u manje od dva mjeseca Rebić se dokazao i od potpunog autsajdera izrastao je u vođu ekipe. Ante je uz pomoć Ibrahimovića eksplodirao, u punoj je nogometnoj zrelosti, ima fizikalije potrebne da bude poguban za svaku obranu i nadasve posjeduje ambiciju da mu se povjeri liderska uloga koja će Vragove vratiti na vrh.

Vrijeme u ovom trenutku igra za Milan. Trenutačni angažman Rebića od tri milijuna eura godišnje bit će polazišna točka od koje mogu početi pregovori s Eintrachtom oko kupovine Hrvata. Neosporno je da je Rebićeva vrijednost u siječnju i veljači s 25 milijuna eura porasla na 40, ali post-pandemijska kriza sigurno će smanjiti cijenu. Također, Rebićev ugovor s njemačkim klubom istječe u ljeto 2022. i pregovaračka pozicija bundesligaša bit će sve samo ne jaka. Milan ima sve u svojim rukama i tu može puno profit”, piše talijanska Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.