U Bjelorusiji sport nije zamro, nema histerije, panike, a hrvatski rukometaš poručio: ”To je lijepa zemlja, dobro nam je i sve je u redu”

Foto: fah

I dok je diljem svijeta zbog pandemije koronavirusa sport u privremenom prekidu u Bjelorusiji jedna posve drugačija situacija. Mediji uglavnom ne izvještavaju o stanju o spomenutoj državi, a i kad to rade onda to čine na način da govore o diktaturi, s predrasudama. U Bjelorusiji sport funkcionira gotovo normalno, igra se a život je nastavljen, zapravo nije se ni stalo.  Dio ”hrvatskih” medija pisao je o ”pobuni” navijača protiv ”diktatora” Lukašenka, no, naravno, od toga nije bilo ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Pešić, hrvatski rukometni vratar, brani za bjeloruski Meškov i iz prve ruke zna što se tamo događa.

”Po kalendaru, sad nam je stanka zbog reprezentacije, tako da trenutačno imamo samo treninge. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam-osam kola. Mislim da je kraj prvenstva predviđen za 25. svibnja. Još nam je ostao i kup, ali se još ne zna datum igranja”, rekao je Ivan za Večernji list.

Hoće li igrati i završni turnir SEHA Gazprom lige?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Da, izborili smo Final Four, ali je to zasad na čekanju. Koliko pratim, nije određen neki novi datum.”

Kako smo već spomenuli u Bjelorusiji sport nije zamro, igra se i nogometna liga, nema panike, nema histerije…

”Nažalost, stanje u Bjelorusiji ne mogu komentirati. Mogu samo reći da sam ja dobro i da je sve u redu”,  istaknuo je Pešić, koji zbog toga što ima samo jedan bubreg spada u rizičnu skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nedavno su Ivanu u posjetu bili mama, brat i dvije sestrične?
”Da, došli su sredinom ožujka na proslavu mog 31. rođendana. Naravno, odmah su se vratili u Senj, sad je već prošlo dva tjedna samoizolacije i svi su dobro, nitko nije pozitivan na koronavirus.”
Pešić ima ugovor s klubom do 2022. godine?
”Da, sljedeće godine postat ću stranac s najduljim stažem u klubu. Zasad rekord drži naš igrač Ljubo Vukić. U Brestu mi je lijepo. Sviđa mi se što grad nije prevelik, znam sva mjesta, ljudi me prepoznaju na ulici, pozdravljaju, žele se fotografirati. Bjelorusija je lijepa zemlja, ali mnogi o njoj imaju predrasude, no kada dođu, svidi im se. Cijene nisu pretjerane, nema kriminala i takvih stvari. Benzin je jeftin, litra je pet kuna”.
U Brestu je navodno rukomet popularniji čak i od nogometa, iako je ovdašnji Dinamo aktualni prvak države te je već izborio i finale Kupa?
”Nekad sam često znao odlaziti na nogometne utakmice, ali sada idem sve rjeđe. Jednostavno nemam vremena”, poručio je Ivan Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.