Gazzetta najavila Milan po mjeri Zvonimira Bobana i Ante Rebića…

Foto: Twitter/AC Milan

Talijanski nogometni div, Milan, nikako da izađe iz sad već višegodišnje krize. Naime, sedmerostruki prvak Europe nije klub koji bi se trebao pomiriti s prosječnošću. Iz sezone u sezonu uvijek ista priča i ista očekivanja i tako uglavnom bude do zime kad sve ponovno utone u sivilo i prosjek talijanske lige. Da se to ne bi ponovilo i ove sezone navodno se pripremaju neke mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni u novu sezonu Milan nije krenuo briljantno, poraz od Torina doveo je Marca Giampaola na korak do otkaza s mjesta trenera, što nikoga ne čudi budući da Milan od 15 mogućih bodova nakon pet kola na svom kontu ima jadnih šest.  Trenutno se Milan nalazi na 13. mjesto prvenstvene ljestvice. Pred Zvonimirom Bobanom jako je puno posla, a ne tako davno su talijanski mediji pisali o navodnim nesuglasicama između Bobana i trenera Giampaola.  Navodno je uzrok nesuglasica činjenica da trener nije u prvih 11 uvrstio pojačanja koje je klub ovog ljeta doveo, među njima je, naravno, i Ante Rebić. Nakon što je ipak dao priliku pojačanjima rezultati su izostali, očito je potez povukao previše kasno.

Tako talijanska Gazzetta piše da su dva glavna kandidata za nasljednica Giampolija Claudio Ranieri i Massimiliano Allegri, a usput se kao najmanju mogućnost spominju  Luciana Spalettija.  Dakle, Milan najavljuje dovođenje velikog imena na svoju klupu.

Možda su ipak trebali ranije povući takav potez, teško će biti nadoknaditi zaostatak, primjerice iza vodećeg Intera Milan zaostaje već sada devet bodova.  Gazzetta isto tako tvrdi kako je moguće da kao privremenog trenera Milan angažira Gattusa, no, tome se protive navijači, tako da je takva opcija malo izgledna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trenerskih dvojbi Gazzetta spominje i igračke dvojbe, ponajprije se to odnosi na Antu Rebića, hrvatskog reprezentativca koji je ovo ljeto iz Eintrachta došao u Milan.

Gazzetta navodi kako je Ante Rebić ispao najveća žrtva trenera…

“Najveća žrtva Giampaolova kratkog mandata je Ante Rebić koji je u daleko najmanje minuta pokazao najviše od svih pojačanja, a nije dobio pravu priliku. S novim trenerom bi se to trebalo promijeniti, a Rebić bi trebao postati prvotimac…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Rebić je nedavno za Milanovu službenu stranicu između redaka dao naslutiti da bi trener trebao promijeniti formaciju ako želi maksimalno iskoristiti ono što on može dati. Milan ipak igra u formaciji koja ne odgovara toliko Rebiću, kao što je primjerice Anti odgovarao sustav kakav je postoji u Eintrachtu.  Naime, trener Milana je krenuo u sezonu s formacijom 4-3-1-2, iako je cijele pripreme uigravao formaciju u 4-3-3.

“Kao klinac igrao sam šesticu ili osmicu, bio sam veznjak. Onda me sa 17 godina, dok sam igrao za RNK Split, tadašnji trener Ivan Matić prebacio na lijevo krilo i to sam ostao do danas”, kazao je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.