Gimnastika: Peteročlana hrvatska ekipa na Svjetskom kupu u Bakuu

Foto: fah

Dvije gimnastičarke, Ana Đerek i Tijana Tkalčec, te trojica gimnastičara, Tin Srbić, Robert Seligman i Filip Ude, predstavljat će Hrvatsku na drugom ovosezonskom natjecanju za Svjetski kup, kojem je domaćin Baku od 14. do 17. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić nakon sedmog mjesta u finalu preče na Svjetskom kupu u Melbourneu, u Azerbajdžanu će u novi pohod na odličja.

“Oporavio sam se od puta u Australiju i dobro sam se pripremao. Imao sam par dana bolove u ramenu, jer sam stvarno puno radio. To se sad smirilo, tako da se osjećam odlično i prije svega – spremno! Očekivanja su, naravno, ista kao i uvijek – ući u finale i onda u borbu za medalje na do sada najjačem svjetskom kupu po konkurenciji”, rekao je Tin Srbić osvrnuvši se na svoje zdravstveno stanje i na nadolazeće natjecanje.

Za drugi turnir sezone Svjetskog kupa na gimnastička borilišta se nakon višemjesečne pauze od natjecanja vraća europski doprvak na konju s hvataljkama Robert Seligman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako se veselim početku nove sezone. Na natjecanja Svjetskog kupa u Baku i Dohu odlazim bez nekog rezultatskog imperativa. Forma je u uzlaznoj putanji, svakog dana sam sve bolje i tempiram formu za Europsko prvenstvo u Poljskoj koje me očekuje za točno mjesec dana. Ovih 12 dana puta prvenstveno ću iskoristiti kao pripreme za Europsko prvenstvo, koje je prvi cilj u ovom dijelu godine. Nadam se da će me zdravlje poslužiti, ozljede zaobići i bit će to još jedna uspješna sezona”, izjavio je Osječanin Robert Seligman uoči prvog ovogodišnjeg nastupa.

Osim Seligmana, u Bakuu će na konju s hvataljkama nastupiti i bivši olimpijski, svjetski i europski viceprvak Filip Ude.

Mlada olimpijka Ana Đerek na Svjetskom će kupu u Azerbajdžanu nastupiti u dvije discipline – na gredi i parteru, dok će iskusna Tijana Tkalčec nastupiti u preskoku. Tijana će pokušati ponoviti prošlu sezonu u kojoj se na svakom Svjetskom kupu na kojemu je nastupila plasirala u finale svoje najjače discipline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovoga puta nemam nekih prevelikih očekivanja s obzirom da sam prije natjecanja bila bolesna. Nadam se da će proći bez ozljeda te da ću se malo vratiti u natjecateljsku formu pa da ostatak sezone budem spremna”, izjavila je Tijana Tkalčec uoči nastupa u Bakuu.

Kvalifikacije Svjetskog kupa počinju u četvrtak, kada će u dvoranu samo Tkalčec, dok će ostatak reprezentacije svoj plasman u finala tražiti u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.