Giro: Slovenski biciklist Jan Polanc osvojio Etnu

Foto: fah

Slovenski biciklist Jan Polanc pobijedio je na 4. etapi Gira uspevši se prvi na vulkan Etne na Siciliji, dok je u ukupnom redoslijedu vodstvo preuzeo Bob Jungels iz Luksemburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polanc (25) je napravio podvig jer je vodio skoro od starta do cilja teške, 181 kilometara duge etape od Cefalua do 1892 metra visoke Etne. Slovenac je dosad imao samo jednu etapnu pobjedu na Giru, a i ta je bila brdska 2015. godine. Drugo mjesto je osvojio Rus Ilnur Zakarin, koji je također odvozio senzacinalno jer je pao u ranom dijelu utrke, dok je treći bio Britanac Geraint Thomas.

U ukupnom poretku vodi Jungels sa šest sekundi prednosti ispred Thomasa, treći je također Britanac Adam Yates, a branitelj naslova Talijan Vincenzo Nibali četvrti.

Jedini hrvatski predstavnik na utrci Emanuel Kišerlovski etapu je okončao kao 52. s 7:49 minuta zaostatka, a ukupno je 46. (+8:54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu se vozi peta nizinska etapa duga 159 kilometara od kroz Siciliju od Pedare do Messine.

1. Jan Polanc (SLO/EAU)

2. Ilnur Zakarin (RUS/KAT) + 19 sekundi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Geraint Thomas (VBR/SKY) 29.

4. Thibaut Pinot (FRA/FDJ) 29.

5. Dario Cataldo (ITA/AST) 29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Tom Dumoulin (NIZ/SUN) 29.

7. Bob Jungels (LUK/QST) 29.

8. Adam Yates (VBR/ORI) 29.

9. Bauke Mollema (NIZ/TRE) 29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Vincenzo Nibali (ITA/BAH) 29.

UKUPNO

1. Bob Jungels (Luks / Quick-Step) 19:41:56″
2. Geraint Thomas (VB / Team Sky) +6″
3. Adam Yates (VB / Orica) +10″
4. Vincenzo Nibali (Ita / Bahrain)
5. Domenico Pozzovivo (Ita / AG2R)
6. Nairo Quintana (Kol / Movistar)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.