Glavni adut Donna Vekić: Hrvatska Fed Cup reprezentacija u srijedu kreće protiv Turske

Foto: fah

Hrvatska Fed Cup reprezentacija ovog će tjedna na turniru Prve skupine tog natjecanja u britanskom Bathu pokušati osvojiti prvo mjesto i tako se plasirati u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, drugi rang neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornica Iva Majoli je za nastup prijavila Donnu Vekić, Janu Fett, Tenu Lukas, Anu Konjuh i Dariju Jurak, a ždrijebanjem je odlučeno da će Hrvatice u grupi B za suparnice imati Srbiju, Tursku i Gruziju. Pobjednik ove grupe proći će u finale turnira i igrati s najboljim iz grupe A, u kojoj su Velika Britanija, Grčka, Mađarska i Slovenija.

Glavni adut hrvatskog sastava je bez sumnje 22-godišnja Donna Vekić, koja je prošlog tjedna igrala u finalu vrlo jakog turnira u ruskom Sankt Peterburgu, a zahvaljujući tome u ponedjeljak je stigla na 25. mjesto na pojedinačnoj WTA listi, što joj je i najbolji plasman u karijeri.

“Drago mi je za Donnu, pogotovo što i ja sudjelujem u organizaciji turnira u Sankt Peterburgu. Odigrala je turnir iz snova, već dugo nisam vidjela Donnu da igra tako dobar tenis. U finalu je vodila 5-2 u prvom setu, nažalost nije pobijedila: malo je bilo nesreće, malo je ubrzala, malo se stisnula ruka. No sve u svemu odigrala je super turnir i dohvatila najbolji renking u karijeri. Sada je pred nama jedan od najvažnijih tjedana, a prije mečeva vidjet ćemo tko će nastupati u pojedinačnim mečevima uz Donnu koja je sigurna, a isto vrijedi za par gdje je sigurna Darija Jurak”, rekla je Iva Majoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić pozitivno gleda na mogućnosti hrvatskog sastava u Bathu.

“Jako sam sretna s rezultatom. Igrala sam jako dobar tenis, nadam se da mogu tako nastaviti i u Fed Cupu. Dobro se slažemo u ekipi i naravno da nam je cilj da, za početak, budemo prve u grupi”, rekla je Donna Vekić.

Prvi suparnik, u srijedu, bit će Turska, za koju su prijavljene Pemra Özgen, Çağla Büyükakçay, Berfu Cengiz, İpek Soylu i İpek Öz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.