Glavni favorit za Zlatnu loptu: Bliži li se trenutak rastanka Reala i Luke Modrića?

Foto: fah

Iako je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, odigrao dvije vrlo dobre utakmice za Vatrene u razmaku od tri dana navodno Real navodno traži zamjenu za njega. Podsjetimo, najprije je kapetanski predvodio Hrvatsku do pobjede protiv Španjolske (3:2) na Maksimiru, a onda je bio ponajbolji kotačić naše nacionalne momčadi na Wembleyju. Hrvatska je odigrala, s obzirom na umor i na činjenicu da nije bilo Ivana Rakitića i Šime Vrsaljka, solidnu utakmicu u drugom poluvremenu poglavito, no,ipak nije uspjela, Vatreni su izgubili (2:1) preokretom Engleza u posljednjih desetak minuta neizvjesnog susreta u Londonu te tako ostali i bez Final Foura Lige nacija, ali i ispali iz najjačeg razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tome unatoč Luka je potvrdio ponovno na svjetskoj nogometnoj pozornici svoju klasu, jedan je od tri finalista i glavni favorit za Zlatnu loptu France Footballa. S 33 godine na leđima Luki je to posljednja prilika, a i njegovi mjeseci na Santiano Bernabeu polako se bliže kraju.

Real je zamjenu za najboljeg igrača prema svemu sudeći pronašao u Tottenhamu, na istom mjestu na kojem su pronašli prije nekoliko godina i Luku. Kako pišu španjolski i engleski mediji radi se o Christianu Eriksenu, danskom veznjaku, kojeg hrvatski navijači pamte sa Svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatska je, podsjetimo, poslije izvođenja jedanaesteraca u osmini finala SP-a eliminirala Dansku, Eriksen je promašio jedanaesterac tijekom raspucavanja.

Vratimo se Realu, prema svemu sudeći kraljevski klub izgubio je strpljenje za Karima Benzemu i Garetha Balea, traže zamjene i prema svemu sudeći pronašli su ih u Marcusu Rashfordu i Edinu Džeki. Rasforda želi trener Solari, dok je Džeko na meti Realovih skauta koji već jedno vrijeme ”motre” bosansko – hercegovačkog nogometaša, naravno, zadovoljni su viđenim s obzirom na sjajne igre i rezultate reprezentacije koju vodi hrvatski trener Robert Prosinečki u Ligi nacija. Navodno je Džeko cilj Reala već u zimskom prijelaznom roku. No, puno je realnije očekivati da će Džeko u Madrid na ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.