Golden State izborio NBA finale nakon 40 godina!

epa04771763 Golden State Warriors center Andrew Bogut of Australia (C) reacts after the Warriors hit a basket against the Houston Rockets in the first half during the NBA Western Conference Finals, Game five at Oracle Arena in Oakland, California, USA, 27 May 2015. EPA/JOHN G. MABANGLO CORBIS OUT

Košarkaši Golden State Wariorsa izborili su plasman u veliko finale NBA lige nakon što su u petom susretu finala Zapada pobijedili Houston Rocketse 104-90 i u seriji na četiri pobjede slavili 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wariorsima je to prvi plasman u finale nakon 40 godina, a za naslov prvaka borit će se protiv Cleveland Cavaliersa koji su u finalu Istoka deklasirali Atlanta Hawkse 4-0. Prva utakmica na rasporedu je 4. lipnja u Oaklandu.

Golden State je posljednji put bio prvak NBA lige davne 1975. godine pobijedivši u finalu Washington Bulletse 4-0.

“Naši navijači su novo finale čekali 40 godina. Mislim da je bilo vrijeme da i mi stignemo do velikog finala,” kazao je Stephen Curry. Najbolji igrač ‘Ratnika’ je u petoj utakmici zabio 26 koševa uz osam skokova i šest asistencija. Harrison Barnes je dodao 24 koša i sedam skokova, a Klay Thompson 20 koševa. Thompson je sredinom treće četvrtine dobio nezgodan udarac koljenom u glavu zbog čega je napustio teren, no do finala bi se trebao oporaviti. Solidnu predstavu pružili su i Draymond Green s devet koševa i 13 skokova, te Andrew Bogut sa 14 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston Rockets at Golden State Warriors
Golden State je u četvrtoj utakmici primio čak 128 koševa, no sinoć je njihova obrana ponovo proradila.

“Odigrali smo sjajnu obranu, a iz odlične obrane zabili smo dosta koševa u brzoj tranziciji,” kazao je trener Wariorsa Steve Kerr. Kao igrač je osvojio pet NBA naslova, četiri puta s Chicago Bullsima, a jednom i u dresu San Antonio Spursa. Sada je u prilici dohvatiti i prvi trenerski naslov.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Dwight Howard sa 18 koševa i 16 skokova. Najbolji igrač Rocketsa James Harden brzo će zaboraviti utakmicu. Postigao je skromnih 14 koševa uz šut iz igre 2-11, te izgubio čak 13 lopti što je novi rekord u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nažalost, nije išlo. Dozvolili smo suparnicima previše laganih koševa. Iza nas je bila dobra sezona, no iduće sezone želimo više,”

Trener Rocketsa Kevin McHale čestitao je Wariorsima na pobjedi.

“Moram priznati bili su bolji. Moji dečki su se odlično borili i hvala im na tome,” kazao je McHale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.