Golubić: Svim srcem uz Šapinu, idemo po još jednu medalju za hrvatski taekwondo

Pariz, 08.08.2024 - Hrvatski taekwondaš Marko Golubić tijekom meča osmine finala natjecanja u taekwondou, kategorija do 68 kilograma, protiv Bernanada Pie iz Dominikanske Repubike, na Olimpijskim igrama Pariz 2024 foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatski taekwondo reprezentativac Marko Golubić neće imati šansu boriti se za brončano odličje na Olimpijskim igrama kroz repesaž jer je u polufinalu kategorije do 68 kg Britanac Bradly Sinden doživio poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Šteta. Izgubio sam od Britanca kojeg sam dalje čekao da uđe u finale čime bi me povukao u repasaž pa bih dobio priliku boriti se za broncu. Na kraju nije tako ispalo. Izgubio je u polufinalu i tu je moja priča završena, rekao je Golubić  za HRT pa se još jednom osvrnuo na četvrtfinalni poraz.

– Tu svatko svakoga može pobjedi. Sve su to sitnice koje utječu i na kraju je sreća bila na strani Britanca. Glavu gore i samo treba trenirati, raditi dobro, nastaviti dalje. Bio sam prvak svijeta prošle godine, sada sam na Olimpijskim igrama. Da me neko pitao prije dvije godine da ću biti ovdje i biti prvak svijeta, ne bih mu vjerovao. Uz naporan rad i trud sve se isplati. Vjerujem u sebe i dalje, u svog trenera i u ekipu. Nastavljamo raditi i idemo u nove pobjede.

Što bi možda sad promijenio u tom četvrtfinalnom meču?

– Sve bih napravio isto, nemam što mijenjati. Ja sam fajter, ja se volim tući. Šora do kraja i onda ćemo ga sljedeći put razbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je Lena Stojković osvojila brončanu medalju u kategoriji do 49 kg, a u subotu će na tatami izaći Ivan Šapina koji će se boriti u kategoriji do 80 kg.

– Imamo još jednog predstavnika, Ivana Šapinu, tako da svim srcem sam uz njega i pomoći ću mu da osvoji tu medalju. Lena? Opisao bih je jednom riječju – lavica. Nema predaje i kad gubi, samo ide naprijed. Jako mi je drago da sam dio te cijele njene lijepe priče i isto tako očekujem od mog prijatelja i cimera Šapine da skupa osvojimo još jednu medalju za hrvatski taekwondo. Predivno je iskustvo biti u Olimpijskom selu s toliko poznatih sportaša, ali eto, sad ću imati par dana za opustiti se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.