Hrvatski reprezentativac Golubić osigurao peto hrvatsko odličje na SP-u

Foto: snimka zaslona

Hrvatski reprezentativac Marko Golubić osigurao je plasman u popodnevni polufinale Svjetskog prvenstva taekwondou u Bakuu, a time i medalju, ukupno rekordnu petu za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je na tri zadnja velika natjecanja gubio u borbi za medalju, Marko Golubić je ovaj put premostio tu barijeru i uzet će medalju u kategoriji do 74 kilograma.

Kao nositelj Golubić je u prvom kolu bio slobodan, a u naredna dva kola svladao je Meksikanca Javija Navu (9-6, 16-3) i Čeha Jirija Sitteka (14-1, 17-5). U četvrtfinalu je 22-godišnji Golubić svladao Azerbajdžanca Eltaja Gafarova (4-6, 7-0, 17-5) i došao do polufinala.

Za finale će se boriti s Australcem Leonom Serjanovicem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četvero članova splitskog Marjana (Matea Jelić, Bruna Duvančić, Ivan Šapina, Lena Stojković) petu hrvatsku medalju u Bakuu osvojio je član zagrebačkog kluba Metalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.