Goran Ivanišević najavio tenisku budućnost: ‘Generacija koja će pisati novu povijest’

ivanišević
Foto: snimka zaslona

Jannik Sinner (19), Carlos Alcaraz (17) i Lorenzo Musetti (18) mlade nade svjetskog tenisa, igrači koji tek trebaju doći i koje mnogi vide kao nasljednike Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o spomenutoj trojici nadolazećih nada svjetskog tenisa misli Goran Ivanišević, bivši hrvatski tenisač i vlasnik dvije olimpijske bronce?

”Sinnera i Musettija već sam se dosta nagledao, Alcaraza nešto manje, ali u jedno sam siguran: ako njih trojica ne budu dominirali svojom generacijom, to će biti veliko iznenađenje”, kazao je trener Novaka Đokovića.

Ivaniševića je, kao i većinu ljubitelja tenisa, dosad najviše oduševio Sinner. Logično, 36. igrač svijeta ima gotovo dvogodišnji staž na Touru. Jedan od prvih turnira bio mu je Umag 2019., gdje je s pozivnicom došao do osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sinner je već sad igračina, nevjerojatno je kako doživljava i osjeća taj sport. To što se prije bavio skijanjem i što je bio među najboljima u Italiji pokazuje da ne j*** živu silu, da se malo slobodnije izrazim. Čvrsta je to glava iz Južnog Tirola. Naravno da će imati uspona i padova, ipak je mlad, ali dajem ruku u vatru da će već ove godine ili najkasnije iduće biti u Top 10 društvu”, kazao je Goran Ivanišević za Sportske novosti.

Alcaraz?

”Za njega se od malih nogu najavljuje da će biti svjetska klasa. Otkad ga je preuzeo Juan Carlos Ferrero, igra mu se razvila u svim segmentima. Alcaraz je definitivno najbolja stvar koju je Španjolska ponudila nakon Rafe”, tvrdi Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lorenzo Musetti?

”Gledao sam ga kad je osvojio taj juniorski Australian Open i već tad mi se dopao njegov bezobrazluk na terenu. Čvrst je, ne popušta u izmjeni i ima odličan bekhend. U Rimu je pokazao da nema respekta”, rekao je trener trenutačno prvog tenisača svijeta.

Gledaju li se igrači mlađi od 20 godina, Sinner, Musetti i Alcaraz danas su svjetski broj jedan, dva i tri. Uz pravo vodstvo, što sva trojica imaju, scenarij da uspostave neku novu “Veliku trojku” uopće nije nezamisliv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne moramo tražiti dalje, teniska budućnost je stigla. To je generacija koja će pisati novu povijest”, zaključio je Goran Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.