Goran Ivanišević primljen u Kuću slavnih: ‘Bilo je puno mečeva, puno zanimljivih trenutaka, puno godina i puno zabave’

Foto: fah

Goran Ivanišević postao je prvim Hrvatom koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njega, na svečanosti u američkom Newportu koja će biti održana 18. srpnja ove godine, u Međunarodnu tenisku kuću slavnih bit će uvrštena i proslavljena španjolska tenisačica Conchita Martinez,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih dvoje postat će 258. i 259. stanovnik institucije koja slavi karijere najvećih tenisačica i tenisača u povijesti.

“Moj put započeo je u Splitu prije 41 godinu, a moj teniski put će završiti u Newportu. Imam pet mjeseci za uvježbati govor. Osjećaj je nevjerojatan. Nisam mogao poželjeti bolju partnericu za uvrštenje od Conchite Martinez. Ona je sjajna osoba i velika tenisačica. Čini se da sam nešto dobro napravio u teniskom svijetu. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo različitih puteva koje sam birao, ali na kraju se isplatilo. Ne mogu to dovoljno puta izreći, ali doista sam ponosan na ono što sam postigao i napravio u tenisu”, rekao je Goran Ivanišević.

Što će najviše pamtiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakako Wimbledon. Čak i one godine kad sam gubio. Naravno, neke bih odigrao drugačije. No, zato je ona 2001. još slađa. Izdvojio bih i Olimpijske igre 1992. Ima i puno onoga za čim žalim, ali bilo je zanimljivo putovanje. Uvijek sam imao dobar odnos s navijačima. Nikada nisu znali što očekivati od mene. Želio bih zahvaliti i svojim suparnicima koji su me učinili boljim igračem. Moja je generacija bila sjajna, iako mogu reći da sam spojio tri teniske generacije. Uhvatio sam onu koja je prethodila mojoj s Connorsom i McEnroeom, a ostao sam dovoljno dugo da bih igrao protiv Federera i Nadala. Bila je čast svjedočiti svim tim velikanima. Bilo je puno mečeva, puno zanimljivih trenutaka, puno godina i puno zabave”, rekao je.

“Želim ostati u ekipi s Novakom i pokušati svjedočiti kako postaje najboljim tenisačem u povijesti. U posljednjih devet godina on to statistički i jest, i to uvjerljivo u svim kategorijama – daleko je ispred svih po Grand Slam trofejima, pobjedama, osvojenim Mastersima. Još mu nedostaje nekoliko Grand Slam naslova i mislim da će ih osvojiti. Koliko? To ne znam. Nadam se da će on i Nadal osvojiti više od 20. Guraju jedan drugoga, čine jedan drugoga boljim. S razlogom sam ovdje, s razlogom me izabrao i nadam se da ću svjedočiti stvaranju najboljeg tenisača u povijesti”, zaključio je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.