Goran Ivanišević za Marcu i ‘zašto su Hrvati toliko uspješni u sportu’: ‘Imamo veliko srce, balkanski karakter, mala smo, ali snažna zemlja’

Foto: fah

Novinar Marce razgovarao je s jednim od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, legendom hrvatskog tenisa Goranom Ivaniševićem. Između ostaloga novinara madridske Marce zanimalo je i zašto Goran nije čestitao svom sunarodnjaku Luki Modriću, najboljem igraču svijeta, pod čijom je dirigentskom palicom Hrvatska osvojila 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinara Marce zanimalo je i zašto su Hrvati toliko uspješni u sportu.

“Imamo veliko srce, velika mu*a i nikad ne odustajemo”, rekao je Goran za Marcu, nakon čega je nastavio staru i neutemeljenu mantru o ”balkanskom karakteru.” Naime, Goran dolazi iz mediteranskog grada s pričom o ”balkanskom karakteru.”

“Spremni smo reći svijetu da smo mala zemlja, ali jako snažna. Finale Svjetskog prvenstva u nogometu, finale Davis cupa, Modrić najbolji nogometaš svijeta. To je balkanski karakter…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li čestitao Luki Modriću na FIFA-inoj nagradi za najboljeg nogometaša svijeta Goran je rekao:

“Poznajem ga, ali ne baš toliko dobro…” Nakon čega je ipak pohvalio kapetana hrvatske reprezentacije.

“Učinio nas je ponosnima osvojenom nagradom i činjenicom da je vodio našu reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva. Sada pričaju kako su nagradu trebali osvojiti Messi ili Cristiano, ali ovo je Modrićevo vrijeme. Osvojio je Ligu prvaka i igrao finale Svjetskog prvenstva. Zaslužio je nagradu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se Goran i svog Wimbledona iz 2001. godine kada je kao 125. tenisač svijeta osvojio najveći turnir. Može li nešto slično ponoviti i netko drugi?

“Teško, ali ništa nije nemoguće. I 2001. godine su svi mislili kako je nemoguće da ja osvojim turnir. U sportu se događaju čuda i lude stvari.”

I na kraju Ivanišević se osvrnuo na stanje u današnjem tenisu. Ima Goran svoje favorite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Federer, Nadal i Đoković koji se vraća su ispred ostalih. Murray je iza, a tu je i Wawrinka. Ja treniram Raonića koji svima može biti opasan suparnik kada nije ozlijeđen.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.