Gotovo nemoguće: Poznato što Hrvatskoj treba za četvrtfinale

epa10421056 Croatia's Zeljko Musa during the IHF Men's World Championship Handball match, Main Round group 4, between Croatia and Belgium in Malmo, Sweden, 21 January 2023. EPA/Andreas Hillergren SWEDEN OUT

Nakon što je Danska večeras uvjerljivo sa devet golova razlike slavila nad SAD-om jasno je što Hrvatskoj treba u zadnjem kolu skupine 4 kako bi osigurala plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči zadnjeg kola u ponedjeljak Hrvatskoj igra gotovo nemogući scenarij. Prvo Hrvatska mora pobijediti Bahrein, a Egipat Dansku.

Najveći je problem što pritom hrvatski rukometaši moraju nadoknaditi ogroman zaostatak u gol-razlici.

Mi imamo +17, a Danci imaju +39 gol-razliku. Velika je to razlika od čak 22 gola, a najveći razlog tome je bolan poraz od devet razlike u prvom kolu protiv Egipta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u našim redovima su svjesni kako je ovo gotovo nemoguća misija, te idu po ono što još mogu uhvatiti, a to je deveto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu iduće godine.

– Ne treba gledati Dance, važno je dobiti utakmicu s Bahreinom i osvojiti deveto mjesto i kvalifikacije za Olimpijske igre. To nam je sada primarni cilj, kazao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Hrvatska protiv Bahreina igra u ponedjeljak od 18 sati, a zatim će isti dan sve zaključiti od 20.30 Egipat i Danska, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.