Grahovac: Sigurdsson vrlo brzo postao dio momčadi

Fah

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac gostovao je kod Vikija Ivanovića u emisiji Stadion. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelni čovjek HRS-a komentirao je plasman hrvatskih rukometaša na Olimpijske igre u Parizu, kao i novog izbornika, Islanđanina Dagura Sigurdssona.

– Naravno da je postojala zabrinutost prije kvalifikacijskog turnira iz razloga što je, možemo otvoreno reći, bio veliki ulog. Nažalost, nismo bili na zadnjim Olimpijskim igrama u Tokiju i bilo je jako bitno plasirati se na Olimpijske igre u Pariz, tim prije što smo iduće godine u siječnju mi s Norveškom i Danskom suorganizatori Svjetskog prvenstva. Odlazak na olimpijski turnir u Pariz je prekrasna najava domaćinstva Svjetskog prvenstva i to je svima nama bio veliki imperativ. Bilo je određene nervoze, ali na kraju se sve uspjelo pozitivno riješiti i plasirali smo se u Pariz.

“Htjeli smo napraviti iskorak”


Dagur Sigurdsson
 jedno je od najvećih trenerskih imena u rukometu. Kako ste uspjeli doći do njega i kako je on postao izbornik Hrvatske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Činjenica je da zadnjih par godina naša muška seniorska reprezentacija nije imala adekvatne rezultate. Štoviše, iz natjecanja u natjecanje ti rezultati su bili lošiji što je sve kulminiralo posljednjim prvenstvom u Njemačkoj u siječnju, gdje smo bili među najlošijim rezultatima općenito na europskim prvenstvima. Jednostavno, bila je potreba da se dogode radikalne stvari. Uvijek je bila dvojba može li na klupi muške seniorske reprezentacije biti strani trener. Htjeli smo napraviti iskorak i gledali smo da to bude nešto doista najbolje u ovom trenutku, a mislim da Sigurdsson spada u sam svjetski vrh što se tiče trenerske kvalitete.

– Kad se nađete u situaciji koja nije dobra, tražite najbolja rješenja rješenja gdje imate dokazanu kvalitetu. Rezultati koje je postigao i u klupskom i u reprezentativnom rukometu u prošlih 15 godina o njemu govore sve. Uspjeli smo dogovoriti suradnju sa Sigurdssonom i već ove kvalifikacije za Olimpijske igre su pokazale da smo, barem za sada, pogodili i nadamo se da će to biti duža suradnja i da ćemo s njim ponovno uspjeti vratiti Hrvatsku u borbu za medalje i da ćemo se duže vrijeme zadržati.

Sigurdsson vrlo brzo postao dio momčadi

Pregovori nisu bili jednostavni, budući da je Sigurdsson vodio Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pregovori sa Sigurdssonom su bili više nego kvalitetni i korektni i moram priznati da je od prvog trenutka, što je jako bitno, on izrazio veliku želju da postane izbornik hrvatske reprezentacije. To je bio prvi korak koji je nama olakšao sve daljnje pregovore i razgovore koji su se odvijali sa Sigurdssonom. On je imao obvezu prema Japanu koja u tom trenutku još uvijek nije bila završila i trebalo je to raščistiti. Uspjeli smo to u relativno kratkom roku riješiti, prije Hannovera tako da smo mogli krenuti u olimpijske kvalifikacije s Dagurom Sigurdssonom.

Islanđanin je vrlo brzo postao dio momčadi.

– Kako mi vidimo povratnu informaciju igrača prema izborniku, relativno brzo su se posložile kockice i jako je pozitivna reakcija igrača prema izborniku, što se vidjelo i na terenu. Reakcija je bila fantastična i u puno situacija se pokazalo da je autoritet izbornika prema igračima i to je u konačnici doprinijelo pozitivnom rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.