Grand Prix turnir u Zagrebu: Hrvatska judašica Tena Šikić korak do medalje

Foto: judo.hr

Prvog dana velikog judo Grand Prix turnira u Zagrebu nastupilo je šestero hrvatskih predstavnika, a najbolji rezultat ostvarila je Tena Šikić u kategoriji do 52 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šikić je u borbi za broncu izgubila od Amerikanke Angelice Delgado.”Amerikanka Delgado me povela wazarijem i yuko, (11-0), ali sam se na krilima navijača skoro vratila. Međutim, na kraju ipak nije išlo. Šteta jer sam htjela nastaviti niz medalja na IJF Tour-u,” kazala je Šikić.

U istoj kategoriji Tihea Topolovec bila je nadomak borbe za broncu, međutim nakon pobjede wazarijem protiv Njemice Nordmeyer i poraza od Amerikanke Delgado, izgubila je od Britanke Edwards.

U kategoriji do 57 kilograma, obje hrvatske predstavnice su izgubile od njemačkih judašica. Martina Jukić je izgubila od Coban, a Ivana Mandarić od Mueller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sara Matijević (do 48 kg) u prvom kolu je pobijedila Amerikanku Truong, a zatim izgubila od Izraelke Minsker, te u repasažu ipponom od Fjolle Kelmendi, rođakinje olimpijske pobjednice iz Rija Majlinde Kelmendi.

U kategoriji do 66 kilograma, Marko Drašković je izgubio ipponom od Rusa Abdulzhalilova.

Nakon završetka prvog dana natjecanja, djeca od 4 do 12 godina starosti, družila su se sa zlatnom olimpijkom Majlindom Kelmendi te hrvatskim judokama, Barbarom i Brigitom Matić, Karlom Prodan te Zlatkom Kumrićem i Bernardom Azinovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.