Gruzija i Češka podijelile bodove, Gruzijci promašili čistu šansu za pobjedu

epa11430217 Adam Hlozek of the Czech Republic (R) gets the ball past Georgia goalkeeper Giorgi Mamardashvili (L) for a goal that was disallowed by the VAR for handball during the UEFA EURO 2024 group F soccer match between Georgia and Czech Republic, in Hamburg, Germany, 22 June 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

U dvoboju 2. kola skupine F EURA u Hamburgu su nogometaši Gruzije i Češke odigrali 1-1 (1-0). Za Gruziju je zabio Georges Mikautadze (45+4, pen), a za Čehe izjednačio Patrik Schick (59).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzija i Češka su remizirali, a nijedna momčad sigurno nije zadovoljna time, no puno žaljenja mogu imati Česi, koji su bili bolja i aktivnija momčad. Srećom po Gruzijce, svoj dan je imao njihov vratar Georgi Mamardashvili, koji je obranio čak 11 šuteva i najzaslužniji je za povijesni, prvi njihov bod na EURU.

Češka se pokazala puno boljom momčadi od Gruzije, no na odmor su otišli s golom zaostatka jer je na vratima Gruzije stajao Georgi Mamardashvili. Ovaj vratar Valencije je u prvom dijelu upisao čak osam obrana, a počeo je već u trećoj minuti kada je u roku od 20 sekundi zaustavio čak tri opasna udarca Čeha. Šut Adama Hložeka obranio je nogom, a potom i dva pokušaja Patrika Schicka završila su na rukavicama Gruzijca.

U zadnjim sekundama utakmice Gruzijci su mogli do pobjede, ali je u 95. minuti nakon kontre u velikoj šansi Saba Lobjanidze pucao preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.