Gruzijski hrvač Davit Modzmanashvili zbog dopinga ostao bez srebra s OI u Londonu

Foto: Snimka zaslona

Gruzijski hrvač Davit Modzmanashvili, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu u kategoriji do 120 kg osvojio srebro, bio je pozitivan na zabranjenu tvar turinabol utvrdile su ponovne analize uzoraka s OI 2012., objavio je u četvrtak Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzijac Modzmanashvili (32), koji za Uzbekistan nastupa od 2017. godine, već je bio suspendiran od 2008. do 2010. zbog dopinga i morao je vratiti naslov europskog prvaka osvojen 2008. Također je suspendiran 2016. zbog korištenja meldonija, ali je ta suspenzija ukinuta.

LMOO je početkom studenog prošle godine objavio da je u tijeku ponovna analiza uzoraka s OI 2012. godine “te da se u tome koriste najnovije znanstvene metode”.Ponovna anliza uzoraka će se provoditi i u 2019. kao i u 2020.

Zahvaljujući ponovnim analizama uzoraka otkriveno je pedesetak pozitivnih sportaša i oduzeto je dvadesetak medalja s OI u Londonu, dok je za trajanja Igara otkriveno svega desetak slučajeva dopinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem prosinca, Međunarodna hrvačka federacija (IWF) je objavila da je ponovnom analizom uzoraka s Igara 2012. otkriveno pet slučajeva dopingiranja među kojima je Ukrajinac Oleksiy Torokhtiy (testosteron), olimpijski pobjednik u kategoriji do 105 kg te Azerbajdžanac Valentin Hristov (testosteron), osvajač brončane medalje.

(Hina) xbis ybis

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.