Hajduk i Dinamo na rasprodanom Poljudu: Rijeka priželjkuje prvu poziciju

derbi
Foto: fah

Od 18 sati na Poljudu Hajduk dočekuje Dinamo u najvećem derbiju hrvatskog nogometa. Dvoboj je to 10. kola SuperSport HNL-a. Prije toga igra se utakmica Rudeša i Rijeke od 15.15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iščekivani derbi

Splićani su vodeća momčad prvenstva, s dva boda više i utakmicom više od Dinama, a očekuje se da će pune tribine Poljuda biti dvanaesti igrač. Pobjedom bi Hajduk Dinamu pobjegao na pet bodova prednosti. No, aktualni hrvatski prvak slavljem na Poljudu preskočio bi Splićane te im ujedno uzvratio za poraz na Maksimiru na otvaranju prvenstva.

– Imamo veliki respekt prema protivniku, ali vjerujem u svoju ekipu. Odlično treniramo ovaj tjedan. Konkurencija je jako dobra, ima 16,17 igrača koji jedva čekaju da igraju. Protivnik je takav da zahtijeva jako dobru partiju od prve do zadnje minute. Volio bih da gledamo spektakl nogometa i da Hajduk pobijedi, rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

– Sa stajališta trenera Dinama, u svakoj utakmici se očekuje pobjeda, to i želimo napraviti. Očekuje nas dobra utakmica, u prelijepom ambijentu, nadam se da ćemo biti na visokom nivou i odigrati savršenu utakmicu, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka ima priliku za preuzimanje vodeće pozicije

Prije ove utakmice priliku za preuzimanje vodeće pozicije ima Rijeka koja od 15.15 gostuje kod Rudeša.

Rijeka je inače drugoplasirana momčad SuperSport HNL-a sa 16 bodova, dva boda manje od vodećeg Hajduka. Isti broj bodova kao Riječani ima trećeplasirani Dinamo, ali Modri imaju utakmicu manje. Rudeš je pak na začelju ljestvice sa samo jednim bodom iz devet odigranih susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.