Hajduk remizirao s drugoligašem, Osijek s Fehervarom

Osijek, 23.08.2020 - Utakmica 2. kola Prve HNL Osijek - Hajduk. foto HINA/ ik

Nogometaši Hajduka odigrali su 1:1 s drugoligašem Croatijom iz Zmijavaca u drugoj pripremnoj utakmici odigranoj na Poljudu. Bio je tu ujedno i završni test za momčad Bore Primorca uoči nastavka prvenstva i utakmice sa Šibenikom koja je na rasporedu sljedećeg petka na Šubićevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Zmijavaca poveli su u 17. minuti, a loptu u mrežu je vrlo spretno pospremio Tomislav Mrkonjić. Hajduk je stigao do izjednačenja u 54. minuti, Dimitrios Diamantakos je sigurno realizirao kazneni udarac koji je prethodno dosuđen zbog igranja rukom jednog od braniča gostujuće momčadi, piše HRT.

– Djelovali smo malo umorno, dosta smo radili u zadnja dva tjedna, teške su noge. Svi su igrali, mislim da smo spremni za iduću utakmicu i početak prvenstva, rekao je Primorac pa istaknuo: – Utakmica koju smo trebali, da znamo što i kako dalje.

U posljednjoj provjeri na pripremama u Rovinju Osijek je odigrao neriješeno 2:2 protiv MOL Fehervara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je dominirao prvo poluvrijeme i na odmor otišao s minimalnim vodstvom nakon što je Ramon Mierez bio strijelac iz kaznenog udarca u 45. minuti. U drugom poluvremenu Mađari rade preokret. Najprije je u 53. na 1:1 izjednačio Halmai, a u 64. lošije postavljenu osječku obranu kaznio je Dardai i doveo Fehervar u vodstvo. Ubrzo je dosuđen novi kazneni udarac za Osijek. Bolla je srušio Jurčevića i glavni sudac još je jednom pokazao na bijelu točku. Mierez je opet bio siguran i postavio konačnih 2:2.

Osijek se okreće nastavku prvenstva 22. siječnja u Zagrebu protiv Lokomotive koja je u posljednjem pripremnom dvoboju u Medulinu odigrala 1:1 sa Šibenikom. Momčad Jerka Leke povela je u 14. minuti. Strijelac je bio Emerson. U drugoj minuti nastavka Šibenik je izjednačio golom Denija Jurića, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.