VIDEO: Hajduk s izvrsnim vratarom Kalinićem protiv Dnjipra poražen 1-2, no prigoda za Europsku ligu je u splitskom uzvratu

Ukrajinski Dnjipro je u prvoj utakmici zadnje runde kvalifikacija za Europsku ligu pobijedio splitski Hajduk s 2-1 (0-0), što naposljetku i nije loš doseg splitske momčadi koja svoju šansu može vidjeti u splitskom uzvratu. Nakon slabog prvog poluvremena kada je Hajduk visio na konopcima splitski klub je kasnije zaigrao bolje i prvi poveo golom Sušića, no odmah je primio i izjednačujući pogodak. Izvrsno se Hajduk držao do zadnjih minuta utakmice kada je nepažnjom obrane ostao i bez neodlučenog rezultata, Šakov je zabio za 2-1 pobjedu ukrajinskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvome poluvremenu Hajduk je uistinu igrao podređenu ulogu i od rezultatskog debakla spasio ga je vratar Lovro Kalinić. Ovaj momak koji je upravo na dan dvoboja protiv Dnjipra dobio poziv za reprezentaciju od izbornika Nike Kovača jednostavno je do očaja dovodio napadače ukrajinskog kluba. Između ostalog i svog prezimenjaka, Nikolu Kalinića, bivšeg Hajdukovog nogometaša koji nogometni kruh zarađuje u Ukrajini.

Nogometaši Dnjipra u prvome dijelu su uputili čak 17 udaraca na gol Hajduka, od toga deset je išlo u okvir vratiju. I sve je te opasnosti, jer riječ je bilo o izvrsnim udarcima i Hrvata Kalinića i Portugalca Gamme i mnogih drugih, atraktivno zaustavljao Lovre Kalinić.

Kako je Hajduk loše izgledao u prvome dijelu, a opet je izvukao nakon prvih 45 minuta 0-0, tako se i strahovalo od nastavka utakmice. Kad, Hajduk je u nastavku zaigrao kao preporođen, krenuo je hrabro u napad i u 47. minuti nakon poduže opsade ukrajinskog gola Hajduk je i postigao zgoditak, strijelac je bio Sušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šok kod domaćih nogometaša bio je potpun, no izgleda da su u šoku bili i nogometaši Hajduka. Nepažnjom su omogućili svom bivšem nogometašu, Nikoli Kaliniću da postigne izjednačujući pogodak. Kao što je obećao Nikola nije slavio pogodak, jer tko je želio iskazati poštovanje prema svom bivšem klubu.

Potom je Hajduk mao više šansi, možda je Dnjipro djelovao dominantnije, no Hajduk je iz poluprotunapada znao i te kako zaprijetiti. K tome, Hajduk je i oštećen za jedanaesterac, sudac nije reagirao nakon što je Strinić iz Dnjipra povlačeći za dres zaustavio Hajdukovog Maglicu. Hajduk je izgledao nevjerojatno bolje nego u prvom dijelu.

Imao je dvije krasne prigode i Caktaš, njegova dva udarca izvrsno je zaustavio vratar Dnjipra, dojam je da je Caktaš mogao i bolje, nesebičnije reagirati, jer očito nije želio dodati loptu bolje postavljenim suigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnjipro je pred kraj stisnuo iz sve snage, no sve njegove pokušaje doslovce je likvidirao prvi čovjek utakmice, vratar Hajduka Lovre Kalinić. No, u samoj završnici utakmice ostao je sam u kaznenom prostoru Šakov na asistenciju Leonarda i postigao gol za 2-1 vodstvo Dnjipra. Čak je i Kalinić bio nemoćan.

Uzvrat u Splitu je za osam dana, u četvrtak 28. kolovoza i pred punim poljudskim tribinama Hajduk ima lijepu šansu plasirati se u Europsku ligu. Dovoljna bi mu bila 1-0 pobjeda. Bio bi to senzacionalan uspjeh mlade Hajdukove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.