Hajduk u vrhu europskih liga po broju dosuđenih kaznenih udaraca

Foto: fah

Hajduk je prošao u finale Supersport Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo 1:0. Jedini pogodak pao je nakon kaznenog udarca, koji je realizirao Marko Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to čak deveti jedanaesterac ove sezone. Prema toj statistici su splitskom klubu ove sezone dosuđena tri penala više nego prvim pratiteljima Rijeci, Dinamu i Varaždinu.

Hajduk je po tome bio prvi i prošle godine s čak 12 dosuđenih kaznenih udaraca, ali je u njoj bio i efikasniji iz njih. Tada je Livaja zabio svih 12, a ove sezone je već promašio tri.

Inače, u deset najboljih europskih liga i HNL-u ima samo sedam ekipa kojima je suđeno više kaznenih udaraca nego Hajduku, a zanimljivo je da je čak njih pet iz Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.