Hajdukova još jedna razočaravajuća godina: ”Sezona je jako loša, nema ni teoretske šanse da budemo drugi”

Foto: hajduk.hr

Nogometaši Hajduka u završnici su jedne od najtežih sezona u posljednjih desetak i više godina, a nije da im je u tom razdoblju Dinamove dominacije i povremenih bljeskova Rijeke lako. Naime, ove sezone ”Bili” su smijenili dva trenera, Sinišu Oreščanina i Damira Burića, ali ne i članove Nadzornog odbora. Treneri dolaze, još brže odlaze, vrhuška koja ”stabilno”vodi klub ostaje. Pred izlaznim je vratima i Igor Tudor, bez obzira na činjenicu da je u derbiju pobijedio Dinamo na Maksimiru i to potpuno zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Hajduk je ove sezone na svim poljima, na ”svim frontovima”, podbacio, ispali su na početku sezone u prvom pretkolu Europske lige od Gzire, tada je Marin Brbić najavio odlazak ako klub neće biti minimalno drugi, rano se ispalo iz Kupa… Dva kola prije kraja prvenstva Hajduk je u nezavidnoj situaciji te je bliže petom nego drugom mjestu. Biti peti za Hajduk je blamaža, no, vrhuška kluba i dalje tvrdi kako su na dobrom putu.

Kako smo već spomenuli Brbić je najavio odlazak ako Hajduk ne bude drugi, no, iz toga je proizašla farsa, naime, na tiskovnoj konferenciji NO Hajduka je odbio Brbićevu ostavku. Zašto to nikoga ne iznenađuje? Za regionalni Sportklub bivši veznjak Hajduka Srđan Andrić komentirao je novu razočaravajuću sezonu Hajduka.

“Hajduk čak ni teoretske šanse nema da bude drugi ove godine i mislim da je sezona u svakom slučaju jako loša. Krenulo je s ispadanjem od Gzire, što je možda i najteži poraz Hajduka, otišao je Oreščanin, došao je Burić te je Hajduk rezultatski jako dobro stajao. Bilo je nekakvog nezadovoljstva tu, došao je Tudor koji je htio neki svoj sustav igre implementirati u momčad, definitivno igrači još nisu to prihvatili do kraja. Bilo je nekih govora i garancije kako će Hajduk biti drugi, bilo je i ulaganja i Hajduk je trebao biti drugi, tako da je svako mjesto ispod toga razočarenje”, kazao je Andrić. Na pitanje je li Igoru Tudoru lakše voditi Hajduk s obzirom da poznaje mentalitet igrača i kluba Andrić je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskreno, ja to gledam tako da nije ni lako nekom tko je odavde, a ni nekom tko dođe izvana. Ako imaš kvalitetu, onda ti je lakše, ako nemaš, onda je teže. Tudor je moj prijatelj, znamo se dosta i želim mu sve najbolje, ali tu ne bih radio razliku između domaćeg i stranog trenera, sve drugo je pogrešno gledanje. On je trener koji već ima desetak godina karijere, on je bio trener PAOK-a, Galatasaraya i Udinesea – to su sve renomirani klubovi. Znam Tudora koliko je u nogometu, on je vrhunski. Kojih problema ima, ja ne znam, trebao bih biti prisutan s njima da vidim što je. Ljudi moraju shvatiti da Tudor najbolje zna situaciju u klubu, on je ipak s njima svaki dan i zna kako diše. Imate i Stanića, doveden je zbog svojih rezultata u povijesti. Smijene li Tudora, otišao bi i Stanić. Ali mislim da neće doći do smjene, osim ako Tudor kaže da ovo ne ide kako je zamislio. Ja se nadam da će biti dobro i da će stvari krenuti nabolje”, poručio je Andrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.