Hajdukova nulta točka: Konačno trener koji je rekao istinu

Split, 30.01.2021 - Utakmica 18. kola Prve HNL Hajduk - Lokomotiva. Na slici trener Hajduka Paolo Tramezzani. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

Novi Hajdukov trener Paolo Tramezzani nije previše toga promijenio u igri Hajduka, a posebno ne u rezultatu. Naime, nakon njegovog dolaska Hajduk i dalje gubi, gubi i na Poljudu i to od momčadi koja se grčevito bori za ostanak u ligi. U prošlom, 18. kolu, Lokomotiva je na Poljudu bila bolja od kluba koji se nekoć, sad već davno, borio za naslov prvaka Hrvatske, a osvojio je i prvo prvenstvo slobodne Hrvatske. Ni narod nije više to što je bio, jer danas, navodno, narod upravlja klubom, pa opet rezultata nema. Doduše, ima ih, samo što su katastrofalni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako novi trener Hajduka, koji je na tiskovnoj konferenciji za medije najavio utakmicu 19. kola HNL-a, koju Hajduk sutra od 19:10 igra protiv Istre na Poljudu, nije donio revolucionarne promjene ipak je rekao ponešto revolucionarno. Naime, u Hajduk je trebao doći Talijan da bi kultni hrvatski klub i njegove navijače suočio s činjenicom.

”Mi ne počinjemo od nule, nego iz podzemlja. Ne moramo igrati fantastično, ali moramo napraviti sve da pobijedimo”, kazao je Tramezzani te je dodao ključnu i točnu ocjenu sadašnjeg stanja na Poljudu, stanja do kojeg ga je dovela više ili manje ista ekipa na čelu kluba koja već godinama, i to iz sezone u sezonu, najavljuje velike stvari, dok kultni splitski klub postiže sve mizernije rezultate. Potemkinova sela očito se danas dobro prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bio sam šokiran nakon Lokomotive. Trebao sam se smiriti da ne reagiram kako sam htio. Ipak, bio sam prema njima smiren.”
Istra ima sedam bodova manje od Hajduka, ako pobjedi na Poljudu eto i Hajduka u borbi za ostanak…

”Očekujem od igrača da se tako postave u toj, ali i u svim utakmicama do kraja. Znam što ovaj grb znači i oprostite što to govorim, ali mi sutra igramo za opstanak”, poručio je trener Hajduka. Tako iskren, tako konkretan.

Hajduk se, podsjetimo, nalazi na šestom mjestu te su bodovno bliže dnu nego vrhu ljestvice, od Europe i europskih kupova jako, jako su daleko. Reklo bi se, Hajdukova nulta točka, ili bi uskoro mogla biti. Povratak iz ”podzemlja” uvijek je mukotrpan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.