Hajka na Luku Modrića u kojoj sudjeluje Torcida, dio medija, ali i brojni ‘analitičari’: ‘Sramota je kad on šeta slobodan i bez optužnice’

Foto: fah

Nakon najbolje hrvatske sportašice svih vremena Janice Kostelić, Torcida se ”okomila” i na najboljeg hrvatskog nogometaša Luku Modrića, za verbalno zlostavljanje Snježne kraljice se nitko, naravno, nije ispričao, naprotiv, mnogi su pokušali relativizirati brutalni napad na Janicu, neki su čak i opravdavali nasilni čin. Nažalost, u Hrvatskoj su i dalje na dijelu dvostruki kriteriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Janica Kostelić i Luka Modrić u sasvim drugoj poziciji, Janica Kostelić ipak je jedna i jedinstvena, neponovljiva, Luka Modrić ipak je još uvijek aktivan nogometaš, Torcida nije štedjela hrvatskog kapetana. Ovaj vrući prvi ljetni mjesec u godini doista prolazi u teškim napadima na hrvatske sportske ikone, i dok im s jedne strane navijači skandiraju tijekom utakmica s druge strane ih vrijeđaju, da ne kažemo pljuju.

Torcida se oglasila nakon što je kapetan Vatrenih jutros, kako smo već pisali, u Osijeku svjedočio u suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, porezniku Milanu Pernaru te Damiru Vrbanoviću, za koje se sumnja da su izvlačili novac iz Dinama. Tom prilikom hrvatski kapetan malo je korigirao iskaz koji je ranije dao USKOK-u, rekao je između ostalog da su i krivo interpretirali njegov prvi iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za verbalni delikt – zatvor; za davanje lažnog iskaza i sudjelovanje u pljački – traka kapetana nogometne reprezentacije; dok je sustav vrijednosti ovako postavljen, borba ne prestaje. Sramota hrvatske države nisu momci koji vrijeđaju političare i napadaju mafiju, već je sramota pravne države što Luka Modrić šeta slobodan i bez optužnice. Dokažite nam da ulica nije jedino rješenje”, napisali su navijači Hajduka, pripadnici splitske Torcide.

S druge strane Zdravko Mamić se ne slaže s takvim tvrdnjama i medijskim interpretacijama: “Nije promijenio iskaz nego je rekao istinu. Iskaz je davao u nedjelju navečer nekoliko sati, a to je bila samo jedna jedina rečenica cijelog iskaza. Luka je čestit čovjek i nema toga na svijetu tko na njega može utjecati pa to nije ni Zdravko Mamić. Ali on brižljivo skrbi i gradi svoju karijeru i naravno da mu nije ugodno da se pojavljuje, pa čak ni kao svjedok u nekoj sudskoj parnici.” Suđenje u Osijeku je okupiralo je sve hrvatske medije, pojedini portali pokrenuli su pravu hajku protiv hrvatskog kapetana. I to još uvijek ne prestaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.