Halilović konačno shvatio: Želio sam otići i postati Messi za godinu dana

Foto: fah

Hrvatski nogometaš Alen Halilović (27) dao je intervju za El Mundo. Svojevremeno je bio najveći talent hrvatskog nogometa, pa i reprezentativac. Sada je odradio dobru sezonu u nizozemskoj Fortuni Sittard nakon što je godinama mijenjao klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijera mu je trebala uzletjeti 2014. godine, kada je potpisao za Barcelonu, no dogodilo se suprotno i od tada je promijenio niz klubova: Sporting Gijon, HSV, Las Palmas, Milan, Standard Liege, Heerenveen, Birmingham, Reading i Rijeku. Sve zbog pogrešnih odluka.

“U redu je kada ti kažu da si novi Modrić, novi Messi, nova zvijezda… Ako dobro radiš, sve je u redu, ali ako nisi Modrić ili Messi, počnu govoriti da imaš problem.

Nije lako izaći na teren kad ti ljudi govore sve te stvari. Netko ti treba pomoći, moraš vjerovati klubu koji je platio za tebe, moraš biti miran. Ali kad si mlad, ne slušaš nikoga, misliš da si najbolji. Moraš uživati u trenutku i fokusirati se samo na nogomet. Ako nisi u redu, u glavi se sve mijenja”, izjavio je Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilović: ‘Trebao sam poslušati Barcelonu’

Barcelona ga je 2016., nakon nekoliko posudbi, prodala HSV-u za pet milijuna eura. “Mislim da je Barcelona bila u pravu. Mislili su da neću dobiti puno minuta u prvoj momčadi, pa su se nadali još jednoj posudbi u La Ligi kako bi vidjeli što će se dogoditi. No, upravo sam bio odigrao više od 30 utakmica u Sporting Gijonu.

Nisam htio ići na posudbu i rekao sam: “Ili me želite ili odlazim.” Trebao sam poslušati Barcelonu. Imao sam 20 godina i trebao sam ponovno otići na posudbu, odigrati 30 utakmica i vidjeti što će biti. Htio sam da se sve dogodi brzo. Želio sam otići i postati Messi za godinu dana, ali to tako ne ide”, rekao je Halilović.

Upitan je zašto je promijenio toliko klubova. “Stvari mi nisu išle od ruke. Bio sam u Engleskoj, u Belgiji, ali nije bilo dobro. Dosta sam igrao na desnom krilu, a to mi se nije svidjelo, ja sam veznjak ili playmaker. Ponekad je krivnja bila moja, ponekad od kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubio sam se na nekoliko godina, ali još imam vremena. Imam 27 godina i puno toga je preda mnom. Sretan sam jer sam pokazao da mogu igrati na dobroj razini”, smatra Halilović, čiji ugovor s Fortunom vrijedi do ljeta 2026.

“Gledajte, Modrić je s 27 godina došao u Real Madrid. Rekli su da je jedan od najgorih novih igrača ikad, a sada je jedan od najboljih veznjaka u povijesti. Ne kažem da ću to ostvariti, ali svašta se može dogoditi.”

‘Misliš da znaš sve, a ne znaš ništa’

“Nije lako odabrati klub. S 20 godina misliš da znaš sve, a zapravo ne znaš ništa. U tim je trenucima važno imati osobu, člana obitelji ili agenta koji će vas savjetovati. S 20 sam mislio da bih trebao napustiti Barcelonu i da ću u HSV-u biti sljedeći Van der Vaart. Istina je bila da mi tih godina nije bilo lako igrati u Njemačkoj, bilo je malo mladih igrača u ekipi. Barcelona je vjerovala da je za mene najbolje da ostanem u Španjolskoj na posudbi, ali ja to nisam želio”, rekao je Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.