Hanžek: Dolazi šesterostruka olimpijska pobjednica Allyson Felix

epa05495927 Allyson Felix of the USA after competing during the women's 4x100m relay heats of the Rio 2016 Olympic Games Athletics, Track and Field events at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 18 August 2016. EPA/FRANCK ROBICHON

Šesterostruka olimpijska pobjednica i 11-rostruka svjetska prvakinja, američka sprinterica Allyson Felix (33) za svoj je povratak na atletske mitinge nakon poroda izabrala upravo Hanžekovićev memorijal u Zagrebu te će 3. rujna na stadionu Mladosti uz Savu trčati u utrci na 400 metara, objavili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Felix, koja je tijekom dosadašnje karijere osvojila ukupno devet olimpijskih i 16 svjetskih medalja, u studenom je prošle godine rodila djevojčicu, te je dosada ove godine nastupila tek na američkom prvenstvu u Des Moinesu na 400 metara gdje je pokazala ozbiljan povratak u formu.

Ovogodišnji Hanžek bit će natjecateljski početak njenog puta prema nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, a to bi trebale biti njezine pete Igre.

Uz Felix, novi tartan na Savi iskušat će i aktualna svjetska doprvakinja na 400 metara Salwa Eid Nasser, a na iznimno jakoj startnoj listi još su i Amerikanka Phyllis Francis, Ruskinja Aljona Mamina te Slovenka Anita Horvat.
Allyson Felix je na Hanžekovićevom memorijalu trčala i 2012. godine te s vremenom 22.35 sekundi drži rekord mitinga na 200 metara. Te je godine na OI u Londonu osvojila tri zlata, na 200m te u štafetama na 4x100m i 4x400m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.