Kolak: Zadovoljna sam svojim prvim Hanžekom, uz pomoć publike mogu i do boljeg rezultata

Foto: fah

Šećer je došao na kraju, samo sam trebala pogoditi hitac, a pogodila sam ga u zadnjem hicu, rekla je olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak (22) koja je u svom prvom nastupu na Hanžeku zauzela drugo mjesto s rezultatom od 61.86 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do posljednje serije Kolak je bila na tek šestoj poziciji bez ijednog hica preko 60 metara, no u šestom hicu je uz podršku publike značajno popravila dojam.

“Zadovoljna sam s obzirom da mi je ovo bio prvi Hanžek. Publika je bila fenomenalna, sada zna da sljedeće godine mogu u pomoć s tribina i do boljeg rezultata”, komentirala je svoj nastup u Zagrebu Kolak.

Mlada Ludbrežanka istaknula je nakon svog posljednjeg ovosezonskog nastupa kako je jako zadovoljna učinjenim u 2017. godini iako je na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostala bez medalje, na četvrtom mjestu. Najbolji rezultat ostvarila je na mitingu Dijamantne lige u Lauseanni gdje je pobijedila s najboljim rezultatom na svijetu ove godine od 68.43m, kojim je postavila novi hrvatski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sezona je bila fenomenalna, ispunila sam sva očekivanja. Na mitinzima Dijamantne lige u Lauseanni i Londonu sam imala dobre serije, podignula sam prosjek hitaca, uhvatila ritam natjecanja”, doala je Kolak koja je dodala kako sada slijedi “aktivni odmor”.

U Zagrebu je pobijedila Kanađanka Elizabeth Gleadle sa 63.40m, Kolak je bila druga sa 61.86m, a treće je mjesto zauzela Bjeloruskinja Tatjana Haladovič sa 61.74.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.