Reakcije – Hercegovina u šoku, Široki Brijeg dobio najtežu kaznu u povijesti nogometa u BiH: ‘Skandiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne…’

Foto: Twitter

Komisija je kaznila Široki novčanom kaznom u iznosu od 25 tisuća KM (15,500 eura), te sa čak sedam utakmica pred praznim tribinama zbog brojnih propusta u organizaciji uzvratne utakmice finala Kupa protiv Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Široki Brijeg je kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice, poticanja na nacionalnu i vjersku mržnju, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu.

Široki Brijeg, kojeg vodi bivši igrač Hajduka Goran Sablić je osvojio Kup boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Sarajeva. Sarajevo je na Pecari slavilo 1-0, a isti je rezultat bio na Koševu u prvom susretu pa su se odmah izvodili kazneni udarci. Široki Brijeg je na kraju pobijedio 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon brutalne kazne Širokom Brijegu predsjednik navedenog kluba Miro Kraljević najavio je žalbu, u Širokom Brijegu kaznu smatraju prestrogom.  Podsjetimo još jednom, Široki Brijeg kažnjen je zbog događanja na uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH između hercegovačkog kluba i Sarajeva. Posebno se u Sarajevu apostrofirao zvižduk himni Bosne i Hercegovine.

“Smatramo da Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH ovom prilikom nije primijenila jednaka mjerila za NK Široki Brijeg, koja u sličnim situacijama primjenjuje za neke druge klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se kažnjavalo za sve za što je kažnjen NK Široki Brijeg, ne bi se u BiH više ni jedna utakmica odigrala uz pristnost  publike. Svakako da ćemo se žaliti na ovakvu odluku Disciplinske komisije NSBiH, kojom se sigurno neće riješiti problemi u NSBiH i u bh. nogometu uopće”, rekao je Kraljević za službenu web stranicu kluba s Pecare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.