Hoće li kontroverzni Zlatan Ibrahimović doista zaigrati na Svjetskom prvenstvu i koliko bi to bilo korektno?

Foto: fah

Hoće li kontroverzni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji? Bi li to uopće bilo pravedno s obzirom kako su najveće nogometno natjecanje na svijetu švedski reprezentativci izborili bez njega i to u srazu s višestrukim svjetskim prvakom – Italijom, koja nakon nekoliko desetljeća neće biti na jednom tako velikom natjecanju, na kojem je posljednji puta trijumfirala 2006. godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na signale, koji navodno dolaze od samog Ibrahimovića, glede odlaska na Svjetsko prvenstvo reagirao je i švedski izbornik Janne Andersson, koji je, između ostaloga, rekao: ”Ne, apsolutno ne. Već je rekao da više ne misli igrati za nas, to smo riješili. Nikako ne razumijem ove spekulacije i o čemu zapravo Zlatan govori. Sve je bilo riješeno njegovim umirovljenjem.”

Važno je napomenuti kako je to Šveđanin rekao prije pet dana. Što se u međuvremenu promijenilo s obzirom kako su se glasine pojačale? Naime, Ibrahimović je sam sebe ”nudio” izborniku, i u svom pomalo nekorektnom stilu rekao je kako ide na Svjetsko prvenstvo jer bez njega to i nije Svjetsko prvenstvo.  Podsjetimo, Ibrahimović je pod nacionalnim grbom Švedske odigrao 116 utakmica i zabio rekordna 62 gola, međutim, reprezentacija se s njim i nije previše usrećila na velikim natjecanjima, nije bilo nekih senzacionalnih rezultata, iako on sam sebe smatra ponajboljim nogometašem svijeta, uz bok Messiju i Ronaldu. Iz reprezentacije Ibrahimović se povukao  u ljeto 2016., baš prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo,

Zašto je  Andersson, koji je Švedsku odveo na SP, promijenio priču u samo nekoliko dana i je li to bilo pod pritiskom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u intervjuu za njemački Kicker švedski izbornik je kazao:

“Zlatan može ići na SP. Ali, ako je doista promijenio mišljenje, mora me nazvati i reći mi da želi biti dio reprezentacije. Ako to napravi, sjest ćemo i porazgovarat što bi to značilo, kako reprezentacija sada igra i tako dalje. Ali, za sada je to sve samo špekulacija.” Pokušao je izbornik reprezentacije koja je davne 1994.  na SP-u u SAD-u osvojila treće mjesto objasniti ove svoje riječi. Izrazio je sumnju u ”Ibrin” povratak:

“Ne znam bi li se on i dalje uklopio u našu momčad. Ali, ni ne razmišljam o tome. Opcije razmatram kako dođu i ako dođu. Ako želi biti dio reprezentacije, treba me nazvati. Ne može biti jednostavnije od ovog.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Švedska na Svjetsko prvenstvu igra u jakoj skupini  s Njemačkom, Meksikom i Južnom Korejom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.