Hoće li ponuda od milijun kuna Zdravka Mamića pomoći policiji da napokon počne pronalaziti ‘nepoznate počinitelje’?

Foto: fah

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić na Maksimiru je, kako smo već pisali, održao izvanrednu tiskovnu konferenciju. Tema je bilo puno, no, da se ne ponavljamo, jedna od glavnih tema bio je i pokušaj atentata na njega kraj Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini. Srećom, pokušaj ubojstva nije uspio i Mamić je ranjen. Govorilo se i o svastici na Poljudu. Ni u jednom slučaju počinitelji nisu pronađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Govoreći o pokušaju ubojstva Zdravko Mamić je novinarima objasnio i zašto ne želi policijsku zaštitu.

“Odbio sam policijsku zaštitu jer ne vjerujem u sustav i čelništvo policije. Godinama znaju da me živog žele u grobu. Sustav me ne može zaštiti. Da me ubijete pred njihovim očima, oni ne mogu reagirati, to je pratnja. Njima nije cilj moja zaštita, nego samo pratnja. Zar da mi uđu u krevet?”, rekao je Mamić dan nakon što mu je u Osijek zabranjen ulaz u zgradu suda, do kraja dokaznog postupka savjetnik Dinamove Uprave neće moći biti na svom suđenju. Zdravko Mamić, podsjetimo, to je nazvao temeljnim kršenjem ljudskih prvaka.

Razočaran činjenicom da se i dalje traga za ”nepoznatim počiniteljima” koji su ga pokušali ubiti nakon mise zadušnice za oca Mamić je ponudio nagradu od milijun kuna za one koji daju informaciju koja bi mogla pomoći policiji i odvesti ih do atentatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić je ponudio i nagradu onome tko da neku pouzdanu informaciju o crtačima svastike na Poljudu.

Podsjetimo, iako je Ranko Ostojić, tadašnji ministar unutrašnjih poslova u SDP-ovoj i HNS-ovoj Vladi, uvjeravao javnost da će autori svastike na Poljudu biti pronađeni to se nije dogodilo do današnjeg dana. Prošle su godine, sve je ostalo na obećanjima. U međuvremenu promijenile su se dvije Vlade i dva ministra policije.

 “Onaj tko mi dokaže da je nacrtao svastiku, 500 tisuća kuna dajem nagradu. Milijun kuna dajem onima koji kažu tko je pucao u mene”, poručio je Mamić, nakon čega je dodao kako novac nema, ali imaju njegovih prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.