Foto: fah

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić na Maksimiru je, kako smo već pisali, održao izvanrednu tiskovnu konferenciju. Tema je bilo puno, no, da se ne ponavljamo, jedna od glavnih tema bio je i pokušaj atentata na njega kraj Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini. Srećom, pokušaj ubojstva nije uspio i Mamić je ranjen. Govorilo se i o svastici na Poljudu. Ni u jednom slučaju počinitelji nisu pronađeni.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Govoreći o pokušaju ubojstva Zdravko Mamić je novinarima objasnio i zašto ne želi policijsku zaštitu.

“Odbio sam policijsku zaštitu jer ne vjerujem u sustav i čelništvo policije. Godinama znaju da me živog žele u grobu. Sustav me ne može zaštiti. Da me ubijete pred njihovim očima, oni ne mogu reagirati, to je pratnja. Njima nije cilj moja zaštita, nego samo pratnja. Zar da mi uđu u krevet?”, rekao je Mamić dan nakon što mu je u Osijek zabranjen ulaz u zgradu suda, do kraja dokaznog postupka savjetnik Dinamove Uprave neće moći biti na svom suđenju. Zdravko Mamić, podsjetimo, to je nazvao temeljnim kršenjem ljudskih prvaka.

Razočaran činjenicom da se i dalje traga za ”nepoznatim počiniteljima” koji su ga pokušali ubiti nakon mise zadušnice za oca Mamić je ponudio nagradu od milijun kuna za one koji daju informaciju koja bi mogla pomoći policiji i odvesti ih do atentatora.

Zdravko Mamić je ponudio i nagradu onome tko da neku pouzdanu informaciju o crtačima svastike na Poljudu.

Podsjetimo, iako je Ranko Ostojić, tadašnji ministar unutrašnjih poslova u SDP-ovoj i HNS-ovoj Vladi, uvjeravao javnost da će autori svastike na Poljudu biti pronađeni to se nije dogodilo do današnjeg dana. Prošle su godine, sve je ostalo na obećanjima. U međuvremenu promijenile su se dvije Vlade i dva ministra policije.

 “Onaj tko mi dokaže da je nacrtao svastiku, 500 tisuća kuna dajem nagradu. Milijun kuna dajem onima koji kažu tko je pucao u mene”, poručio je Mamić, nakon čega je dodao kako novac nema, ali imaju njegovih prijatelji.

Izvor: narod.hr