Hoće li prvi puta od Drugog svjetskog rata Wimbledon biti otkazan?

Foto: fah

Pandemija koronavirusa zaustavila je više ili manje sva sportska događanja diljem Europe, osim u Bjelorusiji. Odgođene su Olimpijske igre, odgođeno je Europsko nogometno prvenstvo, nacionalna prvenstva su u prekidu. odgođen je i drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros, koji bi se trebao igrati u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći stigao je red na Wimbledon, koji se još uvijek nalazi u teniskom kalendaru, a trebao bi se igrati krajem lipnja. Prema vijestima koje dolaze sa svih strana, a prvenstveno iz Londona, najveći teniski turnir na svijetu prvi puta od Drugog svjetskog rata neće se uopće igrati. Dakle, neće biti odgođen, kao što je slučaj s Roland Garrosom, nego se otkazuje, javlja britanski BBC, koji je bez sumnje vrlo dobro obaviješten.

Na pitanje zašto se ne razmisli o mogućoj odgodi i premještanju turnira u neki drugi termin britanski Davis Cup reprezentativac Jamie Murray za BBC Radio 4 je rekao:

“Teško je pomaknuti turnir jer iza Wimbledona su turniri koji su još uvijek u kalendaru u ovom trenutku. Treba imati na umu i druge čimbenike kao što je dnevna svjetlost. Sa svakim novim tjednom dani su sve kraći, a u Wimbledonu se obično svakoga dana igra do devet ili deset navečer.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli Wimbledon je trebao krenuti 29. lipnja, a Roland Garros, koji se trebao igrati krajem svibnja i početkom lipnja, premješten je za rujan.

Iako i do kraja svibnja i do kraja lipnja ima još dosta vremena čini se kako je pandemija definitivno jača od All England Cluba, na čijim su terenima briljirali i hrvatski tenisači, od Gorana Ivaniševića i Ive Karlovića, Marija Ančića, do Marina Čilića.

Kad smo već kod All England Cluba recimo kako su oni uvjereni da neće imati problema s povratom novca onima koji su već kupili svoje ulaznice za teniski spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.