Hoće li se nastaviti besmislena košarkaška regionalna liga?

Foto: fah

Zbog pandemije koronavirusa sport je u većini zemalja u Europi u prekidu, tek se posljednjih dana govori o ublažavanju mjera, a s njima na red dolazi i nastavak sportskih natjecanja. Prvo će se vrijeme, naravno, igrati bez publike. Klubovi besmislene regionalne košarkaške ABA lige, koja je gotovo na koljena bacila hrvatsku košarku, dogovorili su se da će napraviti sve kako bi se ova sezona ipak završila na parketu, a ne za zelenim stolom, dakako. ako se steknu uvjeti za nastavak, a u skladu s procjenama državnih tijela te zdravstvenih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je recimo u Srbiji na tisuće zaraženih, a u Hrvatskoj puno manje, bit će zanimljivo vidjeti na koji će način ”regionalisti” sve to uskladiti kako bi izbjegli da se epidemija širi i dalje. Teško će biti završiti i nacionalna prvenstva, u svim momčadskim sportovima, a gubi se vrijeme na besmislene regionalne lige.

“Primarni cilj ABA lige je da sezona 2019./2020. završi u postojećem i unaprijed postavljenom formatu. Klubovi ABA lige su zaključili da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, suci…) kroz različite kampanje nastave aktivnu ulogu u borbi s koronavirusom”, navodi se u priopćenju izdanom nakon sastanka klubova koji je održan putem video konferencije.

Naravno, ako će biti potrebno ABA liga će analizirati sve mogućnosti te model za modifikaciju natjecanja, a o čemu će odlučiti skupština ABA lige.  U spomenutoj ligi životare Cibona te Zadar,do kraja sezone preostalo je tek posljednje kolo regularnog natjecanja, nakon čega slijedi doigravanje. Hrvatski klubovi oslobođeni su brige kad je u pitanju borba za naslov. Daleko su, daleko od samog vrha…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.