Hod po trnju: Težak put Dinama do Lige prvaka…

Foto: fah

Hrvatski prvak, Dinamo, u kvalifikacije za Ligu prvaka uključit će se u 2. pretkolu. U prvom pretkolu se uključuju klubovi kao što su Celtic, Ludogorec, APOEL, Crvena zvezda…  Modri bi u drugom pretkolu trebali biti nositelji, zajedno sa Celticom, APOEL-om, Ludogorecom, dok su mogući protivnici Dinama Hapol Beear Sheva, HJK Helsinki, Rosenborg, albanski Kukesi i The New Saints, piše porta 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako Dinamo svojom igrom, kao ni činjenicom da su neki glavni igrači najavili odlazak iz kluba, ne ulijeva povjerenje veliki problem plavima mogla bi predstavljati izraelska momčad, dok je Rosenborg danas slabiji nego nekoć. S druge strane, Finci bi Modrima odgovarali, barem prema tradiciji, najbolji izbor bili bi Kukesi i TNS. Naravno, ako ih se podcjeni moglo bi biti itekako opasno, sjetimo se kako su plavi prošli protiv Skenderbega, zbog njih Dinamo je prošle godine ostao bez europske jeseni.

Nažalost, Modri u trećem pretkolu neće biti nositelji. Drugim riječima, bit će izuzetno teško, zajedno s BATE Borisovom, AEK-om… Potencijalni protivnici Dinama u toj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka izuzetno su nezgodni, naravno, prije toga se moraju probiti do 3. pretkola, Salzburg, Ludogorec, Celtic i APOEL. Dinamo ih više ili manje dobro poznaje, međutim, iz nekih ranijih vremena kada je Dinamo bio puno jači. Ne možete se boriti za Ligu prvaka, očekivati proboj i veliku podijelu financijskog kolača, a istovremeno prodavati najbolje igrače, a dovoditi pojačanja koja to objektivno nisu, posebno ne za klub takvih ambicija.  Dinamo ne bi bio favorit danas protiv, primjerice, APOEL-a, koji se profilirao u jednu pristojnu, izbalansiranu momčad.  Ne tako davno Modri su se tukli gotovo ravnopravno s ekipama koje dolaze iz najjačih europskih liga, poput Villarreala.

Drugo pretkolo Lige prvaka počinje tek u sedmom mjesecu, Dinamo se uključuje 24. ili 25. srpnja, dok su uzvratne utakmice 31. kolovoza i 1. rujna… Važno je preskočiti prvu prepreku kako bi se zadržale kakve  takve šanse za europsku jesen, točnije Ligu prvaka. Nada za Europsku ligi živjet će i dalje ako plavi ispadnu u ovom dijelu natjecanja s obzirom kako prema novom pravilu kvalifikacija i poraženi idu u iduće pretkolo Europske lige i to u dio za prvake. Ždrijeb za prva dva pretkola je 19. lipnja, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.