Hokej: Medvjedi se vraćaju iz Slovačke s dvije pobjede u dvije utakmice

Nakon prve pobjede u gostima kod Banske Bystrice, danas je KHL Medveščak Zagreb odnio drugu pobjedu u nizu, u gostima kod Slovana iz Bratislave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak je poveo u prvoj trećini golom Tomaša Mertla iz situacije s igračem više. U drugoj trećini Radek Smolenak nastavio je s dobrom formom, zabivši svoj četvrti gol u dvije utakmice. Na polovici utakmice Gašper Krošelj je zamijenio Cala Heetera na golu Medveščaka.

“Bio je dobar osjećaj napokon igrati, nisam igrao pravu utakmicu od veljače. Momčad je odlično igrala, bekovi su dobro komunicirali i olakšali meni posao.” rekao je Cal Heeter koji je odigrao prvih 30 minuta i to bez primljenog pogotka.

Nathan Perkovich
Nathan Perkovich

Medveščak ulazi u treću trećinu s 2 gola prednosti, no to vodstvo Slovan smanjuje preko Cama Barkera pet minuta prije kraja utakmice. Minutu prije kraja Slovan povlači vratara s leda i uvodi još jednog napadača, no neuspješno, taj potez ubrzo kažnjava Radek Smolenak, sa svojim petim golom i šestim bodom u svega dvije pripremne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro smo počeli, odlično smo krenuli u prvu trećinu. Držali smo se našeg sustava igre, uhvatili smo zamah i zabili smo rani gol. Dečki su se borili i našli put do pobjede.” prokomentirao je trener Gordie Dwyer nakon druge pobjede u dva dana.

Nakon utakmice, po dogovoru, momčadi su pucale po tri kaznena udarca. Radek Smolenak je jedini iskoristio svoju priliku, dok je Gašper Krošelj obranio sva tri kaznena udarca igrača Slovana iz Bratislave.

“Igrali smo dobro, utakmica je bila puno teža od prve, ali odigrali još bolje nego jučer. Borili smo se svih 60 minuta, imali smo sreće i odnijeli smo pobjedu. Na dobrom smo putu, ali imamo još puno toga za popraviti.” rekao je Radek Smolenak o drugoj pripremnoj utakmici Medveščaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjedi se vraćaju u Zagreb gdje nastavljaju svoje pripreme za sezonu, iduća pripremna utakmica na rasporedu je 14.8. na turniru u Straubingu protiv Nurnberg Ice Tigersa.

 

HC SLOVAN BRATISLAVA – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:2 (0:1, 0:1, 1:1)
BRATISLAVA – Slovnaft Arena. Gledatelja: 5043. Suci: Kubuš, Baluška – Tvrdoň, Orolín.
STRIJELCI:
0:1 Mertl (19) PPG
0:2 Smolenak (Mertl, 37)
1:2 Barker(Surovy, 55) PPG
1:3 Smolenak(Mertl, Kinrade59) EN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HC SLOVAN BRATISLAVA: Brust, Garnett, Barker, Sersen, Starosta(A), Švarny, Mihalik, Luža, Valach, Kozak, Frolo,Surovy, Nedorost, Nagy(A), Jeglič, Tičar, Štastny, Murley, Viedensky, Bartovič(C), Skokan, Lušnak, Puliš, Petraš, Skalicky, Bulik

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB : Heeter, Krošelj, Mantyla, Gysbers. Morrisonn, Kinrade(A), Katic, Parlett, Topol, Kovačevič, Jamtin, Giliati, Smoleňák(C), Mertl, Kvapil, Hedberg, Genoway, Bjorkstrand, Tverdokhlebov,Pugolovkin,Arkalov, Perkovich(A)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.