HOO u petak u Čepinu donosi odluku o hrvatskom stjegonoši na ZOI u Pjongčangu

Foto; fah

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora će u petak, tjedan dana prije početka XXII. ZOI koje će se od 9. do 25. veljače održati u južnokorejskom Pjongčangu, na sjednici u Čepinu kod Osijeka odlučiti o konačnom broju olimpijske delegacije, te objaviti ime sportaša/ice koji će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već ranije je odlučeno da će Hrvatsku u Pjongčangu predstavljati 20 olimpijaca i olimpijki u četiri sporta i to će po broju sportaša biti, nakon ZOI u Torinu 2006. godine u kojem su imali 23 sportaša, naše najbrojnije izaslanstvo na ZOI. Najbrojniji će biti predstavnici u alpskom skijanju sa deset reprezentativaca i među njima će se, najvjerojatnije, izabrati sportaš koji će nositi hrvatski barjak na otvaranju Igara.

Očekuje se da će u Pjongčang, pored 20 sportaša, otputovati i 33 službene osobe (vođe ekipa, treneri, pomoćni treneri, serviseri, fizioterapeuti, članovi Misije) pa bi u našem izaslanstvu na ZOI 2018. bile 53 osobe.

Članovi Vijeća HOO-a razmotrit će i prijedlog Pravilnika o kategorizaciji sportaša kao i program sufinanciranja trenera u 2018. godini te odlučiti o novom mandatu članova Upravnog vijeća Hrvatske olimpijske akademije. Očekuje se da će Vijeće dati pozitivno mišljenje nacionalnim savezima za šest sportskih natjecanja u Hrvatskoj tijekom ove i iduće godine te podržati projekt formiranja Sportske knjižnice HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.