Rezime zimskog prijelaznog roka: Engleski klubovi potrošili rekordnih 492,5 milijuna eura, Arsena uložio najviše…

Foto: fah

Engleski prvoligaši su u siječanjskom prijelaznom roku potrošili rekordnih 492,5 milijuna eura, što je gotovo dvostruko više od dosadašnjeg rekorda iz 2011. godine (234 milijuna eura) i deset puta više nego što su potrošili klubovi u talijanskoj Seriji A, objavila je u četvrtak revizorska tvrtka Deloitte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski su nogometni klubovi samo zadnjeg dana prijelaznog roka izdvojili rekordnih 171 milijuna eura, od čega najviše Arsenal za dolazak Pierre-Emericka Aubameyanga iz Dortmunda (63 milijuna eura).

Najviše su u Engleskoj trošili klubovi “velike šestorke” – Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur i Arsenal – ukupno 303 milijuna, što je 62 posto od ukupno potrošenog novca.

Rekordne transfere ostvarili su i Liverpool, koji je platio 85 milijuna eura Southamptonu za Virgila van Dijka te Manchester City koji je platio 65 milijuna za dolazak Aymerica Laportea iz Atletic Bilboa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od engleskih klubova, talijanski klubovi nisu realizirali ni jedan zvučniji transfer i potrošili su samo 50 milijuna eura na pojačanja. U Španjolskoj su klubovi potrošili 271 eura na dovođenje novih igrača, a najviše je potrošila Barcelona koja je za 160 milijuna dovela Brazilca Coutinha iz Liverpoola u Barselonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.