Horošilov pobjednik slaloma u Schladmingu

Rus Aleksandar Horošilov senzacionalni je pobjednik slaloma Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu, dok hrvatski skijaši Ivica Kostelić, Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim nisu uspjeli izboriti drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horošilov (30) je u Schladmingu došao svoje prve pobjede u Svjetskom kupu i to sa ogromnom prednošću od 1.44 sekundi ispred Talijana Stefana Grossa, dok je treći bio Nijemac Felix Neureuther. Domaći heroj i vodeći skijaš svijeta Autrijanac Marcel Hirscher zauzeo je tek 14. mjesto s zaostatkom od 2.65 sekundi za Horošilovim, koji je ove sezone napravio neviđeni napredak. On je i prvi skijaš iz Rusije koji je pbijedio na utrci Svjetskog kupa od 1981. godine i Aleksandra Zirova.

Poznati noćni slalom u Schladmingu pokazao se preteškim za Ivicu koji je za Horošilovim zaostao 3.53 sekunde, dovoljno tek za 34. mjesto. Po iznimno teškim uvjetima i snježnoj mećavi u prvoj vožnji Kostelić je startao kao 24, a bio je daleko od svojih najboljih izdanja na stazi Planai, gdje je 2002. i 2009. osvajao treća mjesta. Zubčić i Zrnčić-Dim su imali visoke startne brojeve, pa je u teškim uvjetima bilo gotovo nemoguće ući među prvih 30. Zubčić je imao 4.26 sekundi sporije vrijeme od Rusa i zauzeo je 45. poziciju, dok je Zrnčić-Dim zaostao 5.23 sekundi i završio kao 53.

Hirscher i dalje vodi u ukupnom poretku s 1014 bodova ispred Norvežanina Kjetila Jansruda (834) i Neureuthera (662), no Nijemac je i dalje vodeći slalomaš svijeta s 540 bodova. Hirscher ima 474, Nijemac Fritz Dopfer (399), a dalje slijede Gross (384) i Horošilov (380). Kostelić je pao na 30. mjesto slalomskog poretka s 44 osvojena boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bila posljednja utrka skijaša uoči Svjetskog prvenstva u Vailu i Beaver Creeku od 2. do 15. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.