Horvat: “Treba izvući pouke sa Svjetskog prvenstva, možda smo se i malo bojali neuspjeha”

Foto: RK Dubrava

Nakon što su se okupili u Zagrebu, naši rukometni reprezentativci imaju malo vremena za trening i uigravanje uoči kvalifikacija za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija trenirat će u Zagrebu do četvrtka kad putuje za Montpelliere gdje će igrati turnir od 12. do 14. ožujka.

– Ne preostaje nam puno vremena, moramo brzo djelovati. Odradili smo neke stvari uoči ovih priprema, puno individualnih razgovora i napravili dosta videa i poslali ih igračima, što analize protivnika, što nekih želja kako bismo htjeli izgledati. Iz ova tri dana treba izvući maksimum, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat.

– Najvažnije da smo zdravi i spremni te da će moći sudjelovati u ovim kvalifikacijama što u Egiptu nije bio slučaj. Naravno da će se sve gledati, sve nam je bitno, Olimpijske igre su najveći motiv za sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u Montpellieru očekuju dvoboji protiv Francuske, Portugala i Tunisa, a prve dvije reprezentacije osigurat će plasman u Tokio.

– Htio bih uzeti obranu s Eura koja nas je dovela do medalje, iz nje da dobijemo tranziciju i lake golove. Probati u napadu nešto standardizirati. Protivnici će doći na kvalifikacije sa svojom računicom kako se plasirati na Olimpijske igre, ali mi smo dobri, bitno je da ćemo mi biti pravi, zaključio je Horvat.

Igor Karačić igrao je u Egiptu na Svjetskom prvenstvu, no s manjom minutažom zbog problema s ozljedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zdravlje je dobro. Napokon, nakon dugo vremena, mogu reći da sam spreman i da se vraćam. Forma se traži, ali siguran sam da terenu mogu odrađivati što se od mene traži, ne bojim se više nekih pokreta. Spreman sam sada, zato sam se i odazvao. Mogu pomoći, dobro su svi dečki, fali nam Stepančić, ali bit će ovo težak turnir, no smijemo se bojati ničega. Treba izvući pouke iz Svjetskog prvenstva, možda smo se malo bojali neuspjeha, sada trebamo biti spremni u glavama, čekaju nas tri teška protivnika, ali vjerujem u ovu ekipu i siguran sam da ćemo se plasirati, rekao je Igor Karačić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.