Horvat uoči olimpijskih kvalifikacija: ‘Pred nama su teške utakmice’

Foto: snimka zaslona

Hrvatska rukometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu uoči kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji će se održati od 12. do 14. ožujka u Montpellieru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to prvi ispit za našu reprezentaciju pod vodstvom novog izbornika Hrvoja Horvata, koji zbog ozljeda ne može računati na Luku Stepančića i Marina Šipića.

– Pred nama su tri teške utakmice, tri izazovna protivnika. Vremena je malo, poduzeli smo akcije koje smo mogli, da dečki dođu koliko-toliko spremni na okupljanje. Sad je na nama da budemo optimalni u ova tri dana, da ne pretjeramo. Ovi ostali igrači su svi zdravi, mada Cindrić još uvijek igra utakmicu u finalu španjolskog Kupa tako da se nadam da će proći sve u redu i onda s ovim zdravstvenim kartonom Hrvatska može jako puno, rekao je izbornik Horvat.

Hrvatsku u Montpellieru očekuju dvoboji protiv Francuske, Portugala i Tunisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak u 21 sat igramo protiv starih znanaca i domaćina Francuza. Na Olimpijskim igrama nastupili su sedam puta – imaju dva zlata, jednu broncu i jedno srebro koje su osvojili u Riju. Od 23 nastupa na svjetskim prvenstvima – osvojili su šest naslova prvaka, jedno srebro i četiri bronce. Na posljednjoj svjetskoj smotri u Egiptu bili su četvrti.

U subotu nas očekuje susret protiv Portugala, koji nikada nije nastupio na olimpijskim igrama. Na posljednjem svjetskom prvenstvu bio je 10. Riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi koja je na Europskom prvenstvu 2020. pobijedila Francusku i Švedsku. Nažalost, na turnir dolaze bez golmana Quintane koji je prije dva tjedna preminuo od srčanog udara.

Posljednji protivnik u nedjelju je Tunis koji ima iskustvo s olimpijskih igara i svjetskih prvenstava. Najbolji rezultat ostvarili su 2005. kada su bili četvrta momčad svijeta. Riječ je o neugodnoj reprezentaciji koja u svojim redovima ima vrlo jake pojednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve dvije reprezentacije osigurat će plasman u Tokio, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.