Hrgović i Sep na korak do plasmana na OI Rio 2016.

Ponajbolji hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep su nakon šeste uzastopne pobjede u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB) stigli na korak do plasmana na Olimpijske igre u Rio de Janeiro do kojih ih dijeli još samo jedna pobjeda u WSB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi BK Leonardo su u noći sa subote na nedjelju u San Juanu, nastupajući za momčad Astana Arlansi protiv Puerto Rico Hurricanesa, donijeli dva boda kazahtanskoj momčadi koja je pobjedom od 4-1 nastavila niz pobjeda u skupini B i time praktički osigurala plasman u poluzavršnicu ovogodišnje WSB-a.

Hrvoje Sep bio je dominantan protiv portorikanskog poluteškaša Josepha Laboya, a do šeste bodovne pobjede zaredom ove sezone u WSB-u 29-godišnji hrvatski prvak stigao je više nego uvjerljivo (50:44, 50:44, 50:44).

“Sada možemo razgovarati o plasmanu na Olimpijske igre. Ali ne zadugo, jer čim se vratim u Zagreb potpuno ću se posvetiti pripremama za odlučujući meč. Bio sam uvjeren da ću pobijediti Portorikanca, iako mi nikad nije bilo lako boksati mečeve u kojima se pobjeda podrazumijeva”, rekao je Sep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pojedinačnoj ljestvici Sep je prestigao Kubanca La Cruza, inače dvostrukog svjetskog prvaka, te sada drži drugo mjesto iza Talijana Valentina Manfredonije, svoga posljednjeg suparnika u ligaškom dijelu WSB-a i posljednje prepreke prije plasmana na OI.

Hrgović je u ringu ostao tek nešto više od pet minuta. Toliko je, naime, bilo dovoljno da Juana Gabriela Medinu, debitanta iz Dominikanske Republike, pobijedi tehničkim nokautom. Sredinom druge runde Filipovi su udarci držali suparnika bespomoćnim na konopcima, pa je sudac započeo odbrojavanje za nokdaun. Dvadesetak sekundi kasnije, nakon još jedne razorne serije, portorikanski trener bacio je ručnik.

“Ne mogu reći da sam previše naradio u posljednjim nastupima, no bit će prilike i za jača iskušenja. Bitno je da smo projurili Portorikom”, kratko je pobjednički nastup u San Juanu prokomentirao 22-godišnji Filip Hrgović, najbolji superteškaš WSB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to Hrgovićev peti nokaut zaredom, odnosno deveti u posljednjih 10 mečeva. Filip je vodeći i jedini neporaženi superteškaš WSB-a.

“Nakon ovih pobjeda plasman na OI je nadohvat ruke. Sep je očekivano dominirao protiv portorikanskog poluteškaša, imao je i nekoliko prilika za nokaut. A Hrgovića su svi viđeniji suparnici izbjegli. Puerto Rico Hurricanes imaju puno boljeg superteškaša od Medine, ali procijenili su da mu je bolje maknuti se s puta. Naravno, mi nemamo ništa protiv toga, utoliko nam je lakši put prema Riju”, izjavio je trener Leonard Pijetraj.

Trenutak istine za hrvatski boksački dvojac bit će u subotu, 25. travnja, u Bergamu gdje u posljednjem kolu ligaškog dijela natjecanja WSB-a Astana Arlansi gostuju kod Italia Thundera. Sep i Hrgović pobjedama bi definitivno izborili plasman na OI 2016. A Hrvatska, podsjetimo, nije imala boksače na olimpijskom turniru od Pekinga 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.