HRT predstavio projekt praćenja nogometnog SP-a u Rusiji

Foto: fah

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak je predstavila projekt praćenja ovogodišnjega Svjetskoga nogometnog prvenstva iz Rusije koje će ekskluzivno prenositi od 14. lipnja do 15. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HTV 2) naglasivši kako je riječ o ukupno 64 utakmice koje će biti moguće pratiti i na posebnome eksperimentalnom programu u visokoj razlučivosti ( HD), koji će nositi oznaku HRT 2 HD, te na Drugome programu Hrvatskoga radija (HR 2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ističu s HRT-a, novost je od ove godine da će se sve susrete i posebne emisije moći pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, a naglašeno je i kako će se Svjetsko nogometno prvenstvo iz Rusije opširno pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na podstranicama sport.hrt.hr.

Urednik projekta praćenja Svjetskoga nogometnog prvenstva iz Rusije Drago Ćosić na svečanom je predstavljanju u HRT-ovu televizijskome studiju Anton Marti najavio program koji će, osim prijenosa utakmica, sadržavati i studijske emisije, analize te javljanja iz ruskih gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva. Za gledatelje Hrvatske radiotelevizije utakmice će, uz Dragu Ćosića, prenositi i druga poznata lica sportskoga programa među kojima su Stjepan Balog, Viki Ivanović, Robert Jelečević, Luka Petrinec te Marko Šivak.

Najavljeno je i da će Hrvatska radiotelevizija pripremiti i posebne studijske emisije tijekom trajanja Svjetskoga nogometnog prvenstva koje će počinjati svakodnevno u 19.30, a urednici i voditelji bit će Marko Šapit te Robert Jelečević uz komentare i analize Oka Sokolova Matea Beusana, Antona Samovojske, Roberta Prosinečkoga, Joška Jeličića i Stipe Pletikose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”HRT-ov tim za praćenje tijekom posljednjih je mjeseci obavio temeljite pripreme i spremni smo i ove godine svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima ekskluzivno i najtemeljitije prenijeti sve utakmice i popratne vijesti i aktualnosti s terena, dakako uz poseban naglasak na hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Naši gledatelji mogu biti sigurni da će dobiti vrhunski proizvod u sadržajnome i tehničkome aspektu uz prijenos u visokoj razlučivosti” , najavio je Drago Ćosić.

Svjetskome nogometnom prvenstvu bit će ukupno posvećeno približno 180 sati programa, a domaćim gledateljima svakako će najzanimljivije biti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, koju na ovu prvenstvo vodi izbornik Zlatko Dalić. Pred Vatrenima su tri utakmice na kojima će nastojati izboriti plasman u osminu finala.

”Ovo je posljednja prilika sadašnje generacije naših igrača za dobar plasman. Vjerujem kako imamo izgleda proći skupinu i plasirati se u nastavak natjecanja. Vjerujemo za sebe kako smo europski Brazil, stoga eto nam prilike protiv Argentine”, istaknuo je na predstavljanju projekta praćenja Svjetskoga nogometnog prvenstva Drago Ćosić te podsjetio kako će prvi susret izabranici Zlatka Dalića imati u subotu 16. lipnja u 21 sat u Kalinjingradu gdje ih čeka dvoboj s Nigerijom. Pet dana poslije, u četvrtak 21. lipnja, na rasporedu je utakmica s Argentinom u Nižnjemu Novgorodu na Volgi s početkom u 20 sati te treća utakmica u utorak 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda s početkom u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Hrvatski radio prenosit će sve utakmice sa Svjetskoga nogometnog prvenstva, dijelom uživo iz Rusije, dijelom iz zagrebačkoga studija. Prijenosi će se emitirati na Drugome programu Hrvatskoga radija na kojemu će biti i dvije posebne emisije dnevno, jedna u 10 sati, a druga kasno navečer nakon završetka svih utakmica.

Na Prvome programu Hrvatskoga radija emitirat će se svakodnevno izvješća i javljanja uživo iz Rusije u svim informativnim emisijama svakoga punoga sata te posebni prilozi posvećeni Svjetskomu nogometnom prvenstvu u Jutarnjoj kronici Hrvatskoga radija, najslušanijoj informativnoj emisiji u hrvatskome radijskom eteru, te u Dnevnim novostima, Kronici dana i Ponoćnim vijestima Hrvatskoga radija. Naglasak će biti na praćenju hrvatske nogometne reprezentacije sa svakodnevnim javljanjima uživo i reportažama iz kampa u Rusiji te iz gradova u kojima će Hrvatska igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.